cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Banaani-voikukkapannarit

Nyt on kerätty ensimmäiset voikukat ja tehty niistä herkullisia pannukakkuja.

Sesonki-reseptit

Hanna Hurtta on kirjoittanut innostavan Sesonki-reseptit kirjan.

Satokausiajatteluun hurahtanut Hanna on ruoan ammattilainen. Pian kunnioitettavat 10 vuotta suosittua Hannan soppa-blogia kirjoittanut Hanna on koulutukseltaan ravintolakokki ja restonomi, joka rakastaa tuoreita raaka-aineita.

Sesonkireseptit kirja kätkee kansiensa sisään lähes 200 kekseliästä reseptiä, joiden avulla valmistuu helposti hyvää ja terveellistä ruokaa ympäri vuoden.

Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä toteutettu kirja on nyt siis vihdoin täällä.

Satokausikalenteri

Satokausikalenterin perustamisesta lähtien on Satokausikalenterilta kysytty sesonkireseptejä. He ovat aikaisemmin keskittyneet yleisen kasvistietouden lisäämiseen ja jakaneet  muiden suunnittelemia reseptejä sekä sisältöjä. Nyt on aika siis iloita, sillä kysymyksiimme on vastattu ja pitkäkestoisen yhteistyön tuloksena heillä on oma sesonkireseptikirja.

Silloin kun Satokausikalenteri ilmestyi tajusin, että tämä oli se mitä kansa on kaivannut. Tietoisuutta käyttämään enemmän vihanneksia ja ennenkaikkea sesongissa olevia vihanneksia.

Sitten kun vielä kuulin, että Hanna oli mukana suunnittelemassa sesonkireseptejä, tiesin että nyt on hyvää tulossa.

sesonkireseptit

voikukkapannukakut

 

Hannan mainiosta blogista kun olen monesti innostusta ruoanlaittooni hakenut ja satokausikalenteria monesti selaillut oli Sesonkireseptit kirja ehdoton hankinta listallani.

Kirjasta löytyy siis jokaiselle kuukaudelle satokauden mukaisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Herkkuja kauden kasviksista

Nyt eletään taas tätä aikaa, kun nuo monen mielestä ehkä kiusallisetkin voikukat taas nousevat esille väärässä paikassa. Olen itse aiemmin valmistanut jos monen moista herkkua noista keltaisista kukkasista. On tullut tehtyä siirappia, salatteja ja hilloa, mutta en ennen ollutkaan valmistanut pannareita niistä.

Vaikka banaani-voikukkapannareiden resepti löytyy kirjan huhtikuun resepteistä, ei voikukat kukkineet täällä ennen kuin parisen viikkoa sitten.
Kevät ja kesä on täällä meillä myöhässä ja olenkin ihastellut muiden ottamia kuvia kukkivista omenapuista ja syreeneistä. Täällä ne ovat vasta nupussaan.

Tässä siis mahtavan maukkaiden pannareiden ohje sesonki-reseptit kirjasta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja testaamaan ennakkoluulottomasti. Sekä tietysti tutustumaan tähän kirjaan.

 

voikukkapannarit-satokausireseptit-kirjasta

 

Banaani-voikukkapannarit

4:lle

3 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 banaani
2 munaa
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl mieluist amaitoa
1 dl vaoikukan keltaisia terälehtiä

voita paistamiseen

Muusaa banaani ja sekoita se munien kanssa sekaisin.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon banaani-munaseos sekä maito.
Sekoita lopuksi joukkoon voikukan terälehdet. Kuumenna ohukaispannu ja paista taikinasta voissa kuohkeita pannukakkuja, molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile vaahtersaiirapin ja kanelilla maustettujen paistettujen banaanisiivujen kera.

Huom!

Minulla loppui tattarijauhot kesken ja laitoin puolet tavallisia vehnäjauhoja. Onnistui vallan mainiosti noinkin.

Hanna-Hurtta-Sesonki-reseptit-kirja

Kirjan kuvaus:

Haluaisitko oppia valmistamaan maukasta ja sesonkien mukaista ruokaa?

Vaikka kasvisten kulutus on Suomessa kovassa kasvussa, niin silti ravitsemussuositusten mukaiselle tasolle on vielä matkaa. Käytämme kasviksia ruoanvalmistuksessa harmittavan yksipuoleisesti. Tämän sesonkireseptikirjan avulla opit vuoden aikana valmistamaan yli 50 eri kasviksesta jopa 200 ruokalajia – aina sesongin mukaan.

Sesonkireseptit-kirjan reseptit on laatinut satokausiajatteluun hurahtanut Hanna Hurtta. Hanna on pitkän linjan ruokabloggaaja ja pienten kaksosten äiti. Pian 10 vuotta suosittua Hannan soppa –blogia pitänyt Hanna on koulutukseltaan ravintolakokki ja restonomi, joka rakastaa tuoreita raaka-aineita ja haluaa aina kokeilla ja kokata jotain uutta.

 

Tilaa kirja näppärästi tästä.

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close