cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kyselin eilen Instagram-tililläni teidän lempi kuivakakkujanne. Sain teiltä hurjan määrän vastauksia. Oli kiva huomata, että teitä on niin monta kuivakakkujen ystävää.

Olen epävirallisesti nimittänyt itseni kuivakakkukuningattareksi, niin paljon rakastan kuivakakkuja. #kuivakakkukuningatar #kuivakakkujenpaluu alta löydätkin minun linkkaamiani kuivakakkuja Instagramin puolelta.

 

Ihanat kuivakakut

No mitä lempi kuivakakkuja teillä sitten oli. Niitä oli vaikka kuinka. Itse en osannut valita yhtä parasta, mutta nimesin ainakin taatelikakun ja maustekakun. Ajattelinkin jakaa tässä alla ne parhaimmat kuivakakut, jotka minulta täältä blogin puolelta löytyvät. Lupaan muuten tässä samalla, että lisää kuivakakkuja on luvassa vielä ennen joulua. Kannattaa siis pysyä kanavalla ja seurata tulevia reseptejä.

 

Taatelikakku

Mitäpä olisi joulu ilman mamman taatelikakkua. Joulukiire ei tämän kakun kanssa pääse yllättämään, sillä voit leipoa sen jo vaikka pari viikkoa ennen joulua. Oikeastaan maut vain paranevat sen saadessa tekeytyä rauhassa.

Taatelikakun resepti tässä

 

 

Mummun maustekakku

Mummun mausteinen maustekakku ihastuttaa vuodesta toiseen. Palanen tätä kuivakakkua kahvikupillisen,teen tai jouluglögin seuraksi kruunaa hetken.
Kuivakakuissa on sitä jotakin. Menneiden aikojen tunnelmaa, odotusta, juhlahetkeä, vieraita, naurua, yhdessä oloa.
Kuivakakut tuovat aina mieleen mummun. Eipä ollut juhlaa jolloin ei pöydästä olisi löytynyt jotain kuivakakkua.

 

maustekakku

Mummun maustekakun resepti tässä

 

Maire mummun rusinakakku

Ihana rusinakakku kuuluu jouluun yhtä suurissa määrin kuin esimerkiksi joulukinkku. Ihanat ja makeat sattumat tässä kuivakakussa ovat parasta.

 

 

Maire mummun rusinakakun resepti tässä 

 

Ihannekakku

Ihannekakku on sananmukaisesti ihannekakku, murea ja niin suussa sulava. Tästä kuivakakusta tuli kertarysäyksellä meidän perheen suosikki, ainakin yksi niistä.

 

 

Ihannekakun resepti tässä

 

 

Pehmeä piparkakku

Pehmeän piparkakun valmistaminen on kuin pehmeä laskeutuminen joulusesonkiin. Varsinkaan, jos piparkakkuja ei ihan vielä viitsi kehtaa paistaa, niin mehevä piparkakku kahvikakku voisi olla ratkaisu piparkakun ja joulun etukäteisfiilistelyyn.

Puolukat ja crème fraiche tuovat tälle mausteiselle kakulle oman pikantin lisänsä ja samalla myös kivaa mehevyyttä kakulle.  Pehmeän piparkakun seuraksi voi tarjoilla lämmintä glögiä.

Pehmeän piparkakun resepti tässä

 

 

 

Sortavalan rouvien kahvikakku

Sortavalan rouvien kahvikakku saa mielen kaihoisaksi. Olen kuullut ukiltani niin monta tarinaa ajoilta, kun hän oli nuori poika. Hän asui silloin joskus, kauan sitten perheineen Ruskealassa, joka on kuului Sortavalan kihlakuntaan.
Sieltä ukin matka jatkui sodan jaloista eri etapein tänne Pohjanmaalle. Muistoista ei Karjala kuitenkaan ole lähtenyt.

 

Sortavalan rouvien kahvikakku

 

Omenahillokakku

Omenahillokakku maistuu niin kahvi- että teekupillisen seurana. Kuivakakut ovat myös kivoja tuliaisia kyläilemään mennessä. Parasta tässä kuivakakussa on se, että se valmistuu vaikkapa jo päivää ennen tarjoilua ja paraneekin melkein vain saadessaan seistä hetkisen.

 

Omenahillokakun resepti tässä

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close