Ihana maustekakku

Rakastan kuivakakkuja ja niiden leipomista. Miten monta erilaista makua, kokoa, ulkonäköä ja tekstuuria voikaan kuivakakuissa olla. Kuivakakut sopivat juhlaan kuin juhlaan ja nostamaan tavallisen kahvihetken uusiin sfääreihin.

Kuivakakkutaikinoita on niin monenlaisia. Ihannekakku esimerkiksi  on maustettu hienovaraisesti sitruunankuorella, kun taas Arabialaisessa kahvikakusta löytyy maustebasaarien kirjo. Banaanikakkuun voi piilottaa ylikypsät baanit.  Kun lähestymme joulua, alkaa maut syvenemään ja esimerkiksi maustekakku ja kahvikakku on itseoikeutettuja joulunalus kakkuja, unohtamatta tietenkään perinteistä taatelikakkua. Joka on mehevyydessään vailla vertaa. Piimäkakun voi leipoa ympäri vuoden, mutta itselleni se maistuu parhaiten syksyisin, juuri kun koulut alkavat. Se tuo muistoja mieleen, kun oma mammani leipoi sitä meille. Koulussakin saimme piimäkakkua joskus välipalaksi. Ne olivat hyviä päiviä ne.

 

 

Muistatteko tämän ihanan maustekakun, jonka reseptin kehittelin Sydänmerkki-sivustolla ylläpitämässäni Ruokarauhaa-blogissa. Siellä hypätttin pölyisille ja elämää huokuville Intian kaduille. Siemaillaan perinteistä Intialaista Chai-teetä ja valmistetaan sen hengessä ihanaa maustekakkua, Chai-maustekakkua. 

Tule mukaan maistelemaan!

 

>Tästä< löydät lisää kuivakakkureseptejä.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close