cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Condensed milk and chocolate chip cookies

Nyt on jotenkin sellainen olo taas, että haluaisi ajan salliessa hyöriä keittiössä. Omenoista, mustikoista ja puolukoista on viime aikoina tullut leivottua ja valmistettua yhtä sun toista. Kuivakakutkin ovat houkutelleet ja niistä on tullut taas keksittyä muutama uusi ihanuus.

Aloin tässä miettiä, että siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi valmistanut keksejä. Toki Mestarikokki-kirjaa varten tuli tehtyä muutama erilainen, mutta tiedättekö, sellaiset oikein suklaiset ja tuhdit keksit loistivat poissaolollaan. Josta tulikin mieleen alkaa pölyttämään reseptiarkistoja. Löysinkin sieltä tämän kahden vuoden takaisen reseptin, johon käytin kondensoitua maitoa. Olisi kiva tässä samalla myös tietää minkälaisista kekseistä te pidätte? Perinteisistä, suklaisista, tuhdeista, pienistä, suurista? Näin äkkiseltään en osaa kyllä itsekään sanoa, mikä keksi vie voiton. Olisiko ne kaurapitsit vai jotkut överit suklaaunelmat.

Kondensoitu maito ja reseptit kondensoidusta maidosta tuntuvat kiinnostavan lukijoitani. Yksi suosituimpia hakuja sivuillamme onkin kondensoitu maito. Itseänikin kiehtoo tuon makean maitojuoman käyttö leivonnaisissa, joten päätin silloin testata jotain uutta. Uutta siinä mielessä, etten ainakaan täällä ole muistanut vielä jakaa kokeilemaniani kondensoidusta maidosta valmistettuja keksejä. Nämä keksit olivat todella suuri hitti ja niitä on valmistettu kyllä pariinkin otteeseen tämän reseptin julkaisemisen jälkeen. Amerikkalainen resepti kun on, niin makeuden määrässä ei kitsastella.

Laitan tähän reseptin perään ohjeen self rising flourille, jonka löysin netistä, jos et satu niitä kaupasta löytämään. Jos kaipaat lisää keksiresepetjeä, niin kurkkaahan näitä aiemmin valmistamiani keksejä.

Condensed milk and chocolate chip cookies
eli Keksit kondensoidusta maidosta

n. 2 pellillistä

Tarvitset

180 g voita
2/3 dl sokeria
1 dl kondensoitua maitoa
3 3/4 dl self rising flour
hyppysellinen suolaa
150 g tummaa suklaata, karkeina paloina

Valmistus

1.Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2.Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
3.Lisää joukkoon suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. LIsää joukkoon suklaapalat ja sekoita.
4.Jos seos on vielä kovin löysää, niin lisää hiukkasen jauhoja. Pyörittele palloiksi kämmenien välissä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasossa noin 12-15 minuuttia.

Self Raising jauhojen suhde

130g jauhoja + 1½tl leivinjauhetta + 1/4tl suolaa.

keksit kondensoidusta maidosta

 

 

Resepti löydetty sivuilta www.butterbaking.com josta se on modifoitu ja suomennettu.

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Täällä oltu samoissa puuhissa 😀 Pitääpäs joskus kokeilla tätä sunkin reseptiä, kondensoitua maitoa kun tuli hamstrattua kesällä 😉

  1. Aijaa 🙂 Tämä on hyvää hamstrattavaa, kun säilyy niin hyvin. Eihän sitä koskaan tiedä kun hyvää tekee mieli, niin noita on hyvä olla jemmassa 😀

 2. Jael A says:

  Ja täällä tuo self-raising jauho on tosi suosittua,sitä on joka kaupassa,mutten koskaan osta sitä,.Mieluummin lisään leivinjauheen itse.

  1. Täällä noita self rising flourseja on todella harvassa kaupassa. Mutta joskus tulee käytettyä frityyritaikinoissa.

 3. Jael A says:

  Asuin etelä-Amerikassa ja siellä käytettiin tosi paljon kondensoitua maitoa. Itse asiassa kaikenlaisia purkkimaitoja ja alussa mietin onko sitä oikeaa maitoa lainkaan;D Varmaankin herkulliset pikkuleivät!

  1. Hei Jael! Näin olen kuullut ja ymmärtänyt että on suosittu tuote! H ha, osaan kuvitella tilanteen 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close