cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Elämäntaparemontti

Tiina Hälvän uutukainen Elämäntaparemontti-kirja ilmestyi hyvään saumaan.
Olin taas vuoden vanhempi ja jollain tapaa se ikäkriisi nosti päätään. Vuodet vierivät armottoman nopeasti ja vaikka ei turhamainen olisikaan, niin kyllä se eletty elämä alkaa näkyä jo ulospäinkin.
Nuorimmainen vietti myös samoihin aikoihin 4-vuotis synttäreitään. Huomaan, että vauvavuosi ja pikkulapsiaika ovat myös verottaneet omaa oloa aikalailla. Täytyy sanoa, että ihan erillä tavalla kuin nuorempana, kun vanhimmat olivat pieniä. Osansa on varmasti myös sillä, että en ole vielä näiden neljän vuoden aikana nukkunut yhtäkään kokonaista yötä heräämättä, mutta siitä vaikka joku toinen kerta sitten.
Myös oman yrityksen perustaminen, talon rakennus ja lukuisat vesivahingot ovat saaneet naaman näyttämään siltä, että välillä hätkähtää kunnolla, kun katsahtaa peiliin. Neljässä vuodessa tuntuu tulleen ainakin 10 vuotta lisää.
Ja täytyy se myöntää, että aika on armoton, mutta ei yhtä armoton kuin stressi. Stressi se vasta syö naista.
Tästä pääsemmekin itse päivän aiheeseen, eli Elämäntaparemontti- kirjaan.

Kirja perustuu pH-ruokavalioon ja kirjan ohjelma pohjautuu luonnon omiin keinoihin pysyä nuorekkaana ilman lääkkeitä ja leikkauksia. Ikääntymistä ei voi estää, se on fakta, mutta miten ikäännymme siihen voimme vaikuttaa. Ulkonäköäni en usko koskaan korjailevani kirurgisesti kauneussyistä, mutta kaikki luonnolliset keinot ja vinkit otan sitäkin hanakammin vastaan. Itselleni nuorekas olo tulee sisältäpäin ja sille mitä suuhuni pistän on suuri merkitys omalle hyvinvoinnille kuin myös ulkonäölle. Se on tullut monesti todettua. Sokerittoman ja vehnättömän vuoden jälkeen pystyin toteamaan tämän ihan itse. Iho oli kuulaampi ja kiinteämpi. Ja ei varmaan tarvitse sanoakaan, että myös olo oli kuin pilven hattaralla, kun kroppa ei jumittanut turhista hiilareista.

Sokeri, passiivisuus ja stressi vanhentavat meitä ennen aikojaan ja se onkin ikävä fakta, joka tuossa edellä tuli todettua. Kirjassa opastetaan mm. miten valmistetaan terveellisiä, mutta kuitenkin herkullisia reseptejä sesongissa olevista raaka-aineista. Kirjan resepteissä ei ole käytetty sokeria, vehnää eikä sianlihaa.

 

Kirjan vinkit ja ohjeet ovat innostavia ja ne on helppoa ottaa osaksi arkirutiineihin. Tietenkin se kiireinen arki voi joskus olla se suurin este.  Sitä helposti laittaa itsensä viimeiselle sijalle, kun arki rullaa ja kiire vie mennessään. Mutta jo muutamalla kirjan ohjeella on iso merkitys ololle, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kun maksimoit ruoan ravintoarvojen saannin, jätät koukuttavan ja vanhentavan sokerin ainakin suurimmaksi osin, valitset oikeat ruoka-aineet ja löydät ne nuorentavat ruoka-aineet, olo on melkeinpä kuin uudestisyntyneellä. Pienillä valinnoilla on iso merkitys ja siihen saat parhaat opit tästä kirjasta. Olokin kevenee kuin huomaamatta ja silläkin on iso merkitys jaksamiselle ja ulkonäölle. Tiina on itse hieno esimerkki siitä mitä oikea ruokavalio tekee ihmiselle. Hän säteilee hyvää oloa ympärilleen niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

 

Elämäntaparemontti – Ph-dieetti

kirjan kuvaus

Kirja sisältää elämäntaparemontin, jota on helppo toteuttaa läpi elämän.

Kirjassa opastetaan, miten voit vaivattomasti valmistaa terveellisiä ja herkullisia reseptejä sesongin raaka-aineista. Löydät arkiruokaan terveelliset reseptit, joiden avulla tehostat rasvan palamista vyötäröltä. Resepteissä ei ole käytetty sokeria, vehnää eikä sianlihaa.

NÄIDEN VINKKIEN AVULLA • puhdistat ja virkistät kehoa ilman tiukkaa dieettiä • pääset helposti eroon sokerihimosta • maksimoit ruoan ravintoarvot kasvisten, juuresten, hedelmien ja marjojen avulla • opit miten hoidat ihoa sisältä- ja ulkoapäin • kuivaharjauksen salat • osaat valita kaupasta oikeita ruoka-aineita helposti ja vaivattomasti • löydät nuorentavat ruoka-aineet

 

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close