cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Rakkaudella, Malin – Gluteenittomia reseptejä kaikkiin tilanteisiin

Tiesin, että Malin oli kirjoittamassa uutta kirjaa, josta tulisi löytymään gluteenittomia herkkuja. Tarkemmin en kuitenkaan tiennyt, mitä kaikkea kirja tulisi sisältämään, tiesin vain, että tämä kirja oli hankittavien listalla. Ensinnäkin sen takia, että siskon tyttöni sairastaa keliakiaa ja hyvänä tätinä tahdon tarjota hänellekin hyvää syötävää. Tosin täytyypä tässä kohden tunnustaa, että vaikka toki olen leiponut gluteenittomia leivonnaisia, ei ne ehkä kuitenkaan ole olleet tarpeeksi hyviä sellaisia mitä tahtoisin tehdä uudestaan.

Tahdon kehittyä gluteenittomien leivonnaisten valmistuksessa ja siinä taisi käydäkin oikea lottopotti meille kaikille samasta asiasta haaveileville, kun Malin julkaisi uuden kirjansa.

Tuttuun tapaan, kun nykyään aukaisen ruokakirjan, odotan paljon myös kuvilta. Sillä kuvat saavat ainakin minut kiinnostumaan reseptistä. Rakkaudella, Malin- kirjan kuvat eivät tuottaneet pettymystä, vaan ihastelin jo kuvien kautta kuohkeita ja kauniita leivonnaisia. Nyt viimeistään tämän kirjan myötä, voimme heittää romukoppaan ajatuksen siitä, että gluteenittomat leivonnaiset ovat kovia ja kuivia känttyjä, joita kukaan ei tahdo syödä.

Kirja tarjoilee uskomattoman herkullisen ja taidokkaasti valmistettujen leivonnaisten ja ruokien ohjeita eri kategorioissa. Kirjasta löytyy mm. niin luksusaamiaisia, trendikkäitä lounasideoita, leipiä, kahvilavitriinin antimia, päivällisiä ja paljon muuta.
Minua ilahdutti suuresti, että kirja onnistui myös koukuttamaan siinä määrin, että vaikka itse en gluteenitonta ruokavaliota täysin noudatakaan, aloin merkkailemaan sivuja, mitä seuraavaksi tulen kokeilemaan.
Valmistin ensimmäisenä kirjan ohjeen mukaan Fudgekakkua, sillä hei, täytyykö nyt muuta sanoakaan. Syntisen suklainen kakku, päällä hävytön kerros fudgea ja minulta on viety jalat alta.

Suosittelen kirjaa kaikille, sillä reseptit ovat insiproivia ja uskon todellakin, että Malinin ohjeiden avulla voimme mullistaa viimein sen käsityksen, että gluteenittomuus olisi tylsää.

Malinin muita reseptejä voit löytää hänen blogistaan, täältä. 

 

Rakkaudella, Malin – Gluteenittomia reseptejä kaikkiin tilanteisiin

Kirjan kuvaus

Rakkaudella, Malin on upouusi kotimainen ruokakirja-aarre. Vaasalainen kokki Malin Båtmästar on koonnut ensimmäiseen suomennettuun kirjaansa huikean määrän herkullisia reseptejä kaikille elämän iloista nautiskeleville. Reseptien gluteenittomuus avartaa maailmaa makuhermoja kutkuttavalla tavalla ja sopii tietenkin myös niille, jotka eivät gluteenitonta ruokavaliota muutoin noudata – kotikeittiöön kun on nykyisin niin helppo hankkia vaikkapa kvinoaa, kookos- tai hamppujauhoja!

Raikas ja monipuolinen makumaailma onkin kirjan tärkein anti: painotus ei ole ruokavaliossa vaan ammattikokin näkökulmassa. Rikkaiden makujen myötä perinteinen käsitys kotiruoasta ja leivonnasta lavenee aivan uusiin sfääreihin. Mukana on kosolti ohjeita ja vinkkejä kaikkiin ruokailutilanteisiin
– aamiaisiin, lounaisiin, päivällisiin ja juhlavampiin hetkiin, niin kasvis- kuin sekasyöjillekin.

Teos & Förlaget
2017

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close