cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pääsiäinen kolkuttelee jo oven takana ja pian myös pääsiäisnoidat. Nyt ennen kuin itse kukin otamme luutamme esille, voisimme käydä läpi pääsiäisen makeita herkkuja.

Pääsiäiseen kuuluvat erilaiset rahkaherkut. Myös suklaiset ja sitruksiset leivonnaiset kuuluvat pääsiäisen ruokaperinteisiin. Pääsiäisenä ei tarvitse tyytyä vain yhteen herkkuun, sillä vietetäänhän Pääsiäistä useampanakin päivänä. Valitse siis jokaiselle päivälle suun mukaiset herkut.

 

 

 

Pääsiäisen makeat herkut

Sitruunan ystävät leipovat kahvipöytään 

SITRUUNAKAKKUA

Sitruunakakku on mehevä sitruunainen kakku, joka on kuorrutettu tummalla suklaalla.

 

 

LEMON CURD ETON MESS

Kepeän raikas, mutta samalla makean herkullinen lusikoitava, joka päättää hienosti Pääsiäisaterian.

 

 

 

SITRUUNAPIIRAKKA

Tämä piirakka valmistuu todella helposti ja maistuu vaikkapa lammasaterian päätteeksi. Raikkaan kirpeä sitruunatorttu viettelee sitruunan ystävät. Täydellinen jälkiruokana, kahvipöydässä tai vain silloin kun tahdot herkutella jollain erityisen hyvällä.

 

 

 

Rahka on pääsiäisleivonnaisten tutuin raaka-aine. Rahkan ystävät nauttivat taatusti näistä rahkaisista herkuista.

RAHKAKÄÄRETORTTU

Mehevä rahkakääretorttu mansikoilla ja persikalla ryyditettynä on Pääsiäisen juhlapöydän helppo ja nopea leivonnainen.

 

 

 

UNKARILAINEN RAHKAKAKKU eli Túrós-barackos-rácsos pite

Unkarilainen rahkakakku, eli Túrós-barackos-rácsos pite on omimillaan pääsiäisen kahvipöydässä. Unkarilainen rahkakakku saa päälleen makeita aprikoosiyllätyksiä ja on ihan takuu varma hitti kahvipöydässä.

 

 

 

Myös erilaiset juustokakut ovat ottaneet paikkansa Pääsiäispöydässä. Hyvä niin, sillä ne ovat helposti valmistettavia ja ne voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua.

 

MANGOJUUSTOKAKKU

Kauniin keltainen kiille valmistuu pirteästä mangosta. Ihanan aurinkoinen mangojuustokakku on mitä parhain tarjottava juhlapöydässä.

 

 

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pakastettava valkosuklaajuustokakku on kaiken lisäksi mitä parhainta tarjottavaa. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen odottelemaan tarjoilua ja nostaa pöytään suoraan sieltä.

 

 

 

Ja mitäpä olisi Pääsiäinen  ilman herkullista kakkua, meheviä porkkana- tai suklaaleivonnaisia.

ROXYKAKKU

Kepeän kaunis Roxykakku ottaa paikkansa juhlapöydässä.

 

PORKKANALEIVOKSET

Porkkana on mitä mainioin leivoinnaisten mehevöittäjä, ja tuo leivonnaisille sitä monesti kaivattua kosteutta sekä tietysti oman pikantin makunsa. Leivokset päällystetään tuorejuustokuorrutteella, joka on tuttu myös porkkanakakusta. Leivontatarvikekaupoista löytyy myös kivoja koristeita, jolla koristella leivokset. Näin pääsiäisen alla kakun päälle sopii niin porkkanat, tiput kuin pienet pupuset.

 

 

PÄÄSIÄISEN SUKLAAKAKKU

Tämä mehevä suklaakakku on omiaan pääsiäisen jälkiruokapöytään. Se maistuu ihanalle vastapaistettuna, juuri jäähtyneenä ja kun suklaa on päällä vielä sulaa. Tosin kakku ei menetä viehätystään ja makuaan vaikka söisit sen seuraavana päivänä leivonnasta.

 

 

 

KINDERPALAT

Kinderpalat ovat jo Pääsiäisen klassikkoleivonnaiset.

 

 

Kinderpalat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close