cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Tony’s Chocolonely uutuudet

Kaupallinen yhteistyö/tuotteet saatu

Oletko kuullut tai nähnyt kaupan hyllyssä Tony`s Chocolonelyn värikkäsiin kääreisiin paketoituja suklaita? Nyt toukokuussa markkinoille on tullut vielä kaksi uutta makua, hunajanougatia sisältävä belgialainen maitosuklaa ja hasselpähkinää sisältävä belgialainen maitosuklaa. Mutta tutustutaanko suklaaseen ja sen tarinaan hieman paremmin?

Tony`s Chocolonely?

Suklaat olivat minulle entuudestaan tuttuja vain ulkonäöltään. Aloin sitten perehtyä niiden tarinaan hiukan enemmän, kun törmäsin niihin useamman kerran somessa. Löysin tämän infon:

Tony’s Chocolonely suklaat todella muuttaa maailmaa. Tony’sin tavoitteena on lopettaa orjuus suklaateollisuudessa. Juuri nytkin Länsi-Afrikan kaakaofarmeilla työskentelee orjia, monet heistä lapsia.

Suklaan toimitusketjussa voitot jakautuvat epätasaisesti. Ketju alkaa miljoonista kaakaota tuottavista maanviljelijöistä ja päättyy miljardeihin suklaasta nauttiviin kuluttajiin. Mutta mitä siihen väliin jää? Välikätenä ovat suklaa-alan jättiyritykset, jotka hyötyvät mahdollisimman alhaisista kaakaon ostohinnoista. Polkuhintojen seurauksena maanviljelijät joutuvat elämään köyhyydessä, mikä johtaa yllämainittuun lapsityövoiman ja orjien käyttöön.

Uskomattoman maukkaalla suklaalla Tony’s haluaa näyttää esimerkkiä, että asiat voi tehdä eri tavalla. Tony’sin suklaalevyt on jaettu erikokoisiin paloihin, mikä kuvastaa kaakaon tuotantoketjussa usein vallitsevaa epätasa-arvoisuutta. Suklaalevyä ei pysty jakamaan tasaisiin paloihin. Se ei rikkoudu kunnolla. Ja niin on tarkoituskin, sillä näin halutaan osoittaa, etteivät eivät palat jakaudu suklaateollisuudessa muutenkaan tasan.

Orjatyöstä vapaa suklaa

Tony`s Chocolonely kehoittaa jakamaan tarinaansa,  sillä mitä useampi valitsee orjatyöstä vapaan suklaan ja jakaa tarinamme, sitä nopeammin täysin orjatyöstä vapaasta suklaasta tulee normi.

Maku on tärkeä

Tutustuin tosiaan näihin kahteen uutuus makuun ja olin todella vaikuttunut. Olen todellinen suklaan ystävä ja nämä iskivät kyllä juuri oikeaan kohtaan. Maku oli upean balanssinen molemmissa uutuus suklaassa. Hasselpähkinäsuklaan ystävänä paremmuusjärjestystä ei tarvinnut hakea.

Aion ehdottomasti poimia ostoskoriini Tony`s Chocolonelyn suklaita jatkossa. Mites te, kertokaa, jos olette tutustuneet näihin suklaisiin, että mitä piditte?

 

Huom!

En ole saanut postauksesta palkkaa, mutta

tuotteet saatu: Sugar Helsinki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close