Kirja-arvostelu – Sebastian Fitzekin Unissakävelijä

Kirja saatu arvostelukappaleena

 

Tervetuloa lukemaan Sebastian Fitzekin kiehtovasta uutuustrilleristä Unissakävelijä.

Kirja-arvostelu – Sebastian Fitzekin Unissakävelijä

Unissakävelijä kertoo tarinan Leon Naderista, joka lapsuudessaan kärsi unettomuudesta. Hän käveli unissaan ja käyttäytyi usein väkivaltaisesti, mikä johti hänet psykiatrisen sairaanhoidon piiriin. Vuosien hoitojen jälkeen Leon uskoo toipuneensa taudistaan, kunnes eräänä yönä hänen vaimonsa katoaa heidän kodistaan hämärissä olosuhteissa.

Epätoivoisena selvittämään yöllistä käytöstään Leon kiinnittää nukkumaan mennessään otsaansa pienen videokameran. Seuraavana päivänä hän tarkastelee tallennetta ja kohtaa jotain, mikä ylittää hänen mielikuvituksensa rajat. Hänen yöllinen minänsä astuu pimeyteen, jossa ihmismielen synkkyys ei tunne rajoja.

Sebastian Fitzek kietoo lukijan Unissakävelijä-trillerin sivuille yöllisten pelkojen monimutkaiseen labyrinttiin ja tuo pahimmat painajaiset askel askeleelta lähemmäs. Kirjan sivuilla on jännitystä, käänteitä ja psykologista jännitystä, jotka pitävät lukijan otteessaan alusta loppuun.

Fitzekin kerronta on sujuvaa ja intensiivistä. Hän osaa luoda upeasti tunnelman, jossa pelko ja jännitys ovat jatkuvasti läsnä. Hahmot ovat moniulotteisia ja heräävät eloon tarinan kuluessa.

“Unissakävelijä” on trilleri, joka ei jätä lukijaa kylmäksi. Se tempaisee mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta ja pitää otteessaan loppuun saakka. Fitzekin taitava juonenkuljetus ja yllättävät käänteet tekevät tästä kirjasta todellisen sivujen kääntäjän.

Suosittelen “Unissakävelijää” kaikille jännityksen ja psykologisen trillerin ystäville. Se tarjoaa unohtumattoman lukukokemuksen ja pitää otteessaan alusta loppuun.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös muihin Sebastian Fitzekin teoksiin, mikäli “Unissakävelijä” herätti kiinnostuksesi hänen kirjoitustyyliinsä ja jännityksen maailmaan. Fitzek on tunnettu taitavasta trillerien kirjoittamisesta ja kyvystään pitää lukijan otteessaan alusta loppuun.

Sebastian Fitzek (s. 1971) on Saksan kaikkien aikojen menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Hänen kirjansa löytyvät vuosi toisensa perään myydyimpien kirjojen listan kärkipäästä. Fitzekin kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Bazar on julkaissut häneltä suomennettuina teokset Potilas, Matkustaja 23, Ikkunapaikka 7A, Terapia, Sielunmurskaaja ja Soittolista. Marraskuussa 2023 ilmestyy suomeksi Unissakävelijä ja keväällä 2024 Peili.

 

Sebastian Fitzekin kirjat ovat oiva valinta kaikille, jotka pitävät psykologisista trillereistä ja haluavat päästä kiehtoviin tarinoihin mukaan. Hänen kerrontansa taito ja kyky luoda jännitystä tekevät hänen kirjoistaan todellisia sivujen kääntäjiä.

KIRJAILIJA:
Sebastian Fitzek

SUOMENTAJA:
Olli Sarrivaara

KUSTANTAJA:
Bazar

KANSI:
Perttu Lämsä

ALKUTEOS:
Der Nachtwandler

GENRET:
Dekkarit ja jännitys
Suomennettu kaunokirjallisuus
Uutuus

ILMESTYMISPÄIVÄ:
03.11.2023

SARJA:
Fitzek-trillerit

SIVUMÄÄRÄ:
295

 

Kirjan voit tilata tästä:

UNISSAKÄVELIJÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close