cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Sähköisen kirjan lukukokemus

Sain luettavakseni elämäni ensimmäiset sähköiset keittokirjat. E-kirjat ovat tuttuja ennestään, mutta ruokakirjat tosiaan tällä saralla ovat uusi tuttavuus.

 

Kirjat jotka sain luettavakseni olivat Olga Temosen Olgan pullakirja,Tammi, ja Meri-Tuuli Lindströmin Mökin keittokirja, WSOY.

 

Jos suoraan sanotaan, niin olin hiukan skeptinen sähköisten kirjojen suhteen. Keittokirjat ja kirjat nyt ylipäätään vaan ovat kuin joululahjoja minulle. Uuden uutukaisina, kiiltävine kansineen ja vastapainetun tuoksuisina ne ovat aina viehättäneet minua. Niiden korea päällinen ja upea sisusta saavat hymyn huulille joka kerta.  Lehtien selailu on asia jonka yhdistää normaaliin painettuun kirjaan ja joka yleensä tuo tyydytystä, mutta miten kävisi sähköisen version kanssa. Otin siis asiasta selvää.

 

Latasin kirjat iTunes Storesta iPadille, se kävi nopeasti ja helposti.

 

Kirjaversioita näkemättä, en pysty vertailemaan kuvakokemusta, mutta täytyy sanoa, että tunnelma oli molemmissa kirjoissa yhtä käsin kosketeltavissa, kuin yleensä painetussa kirjassa.

 

Molemmat kirjat houkuttelivat heti kokeilemaan reseptejään.

 

Selailu onnistui hienosti ja otinpa keittokirjat iltaluettavakseni sänkyynkin.

 

Miinus puolena mainittakoon se, että aukeamakuva kokemus jäi kokematta ja kuva jäi ns. puolitiehen. Samoin se sivujen lehteily ja merkitseminen, myöhempää selailua varten jäi puuttumaan.

 

Suurin plussa sähköiselle keittokirjalle on se, että voin huoletta ottaa ”kirjan” mukaan kokkailuun. Ei tarvitse miettiä räiskyvää voita, tai kananmunan tahmeaa nestettä kirjan sivuilla. iPad mukaan leivontaan ja pyyhkäisy, niin leivonnan rippeet ovat poissa ”kirjasta”.

 

Kaiken kaikkiaan olen iloisen yllättynyt näistä kirjoista. Mikäli markkinoille on tulossa lisää sähköisiä kirjoja, niin voin hyvinkin kuvitella ostavani painetun kirjan lisäksi sähköisen version.

 

Syvennyn nyt lisää Olga Temonen,Olgan pullakirja ja Meri-Tuuli Lindström, Mökinkeittokirjaan ja palaan myöhemmin reseptien muodossa.olgan pullakirja

 

 

 

 

Kirjat saatu arvostelukappaleena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close