cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Heräsin aamulla taas hävyttömän myöhään sellaiseen oloon kuin olisin jäänyt jyrän alle. Flunssa on sitkeää sorttia, mietin. Ja mitä vanhemmaksi tulee sitä pienemmästä sitä tuntuu “kaatuvan”. En ole ehtinyt lepäämään taaskaan, siitä on tullut jo tapa.

Tällä viikolla on tärkeää menoa ja jotain on nyt keksittävä, että olen ihmisten kirjoissa. Joten tulin tänne omille sivuilleni etsimään helpotusta. Muistin, että olin parisen vuotta sitten kirjoittanut tästä Hanna Stoltin kirjasta jutun ja sieltä muistin hänen mahtavan Inkiväärishotti reseptinsä.

Joten nostan tämän vanhan julkaisun nyt uudestaan, myös teidänkin iloksenne ylös. Ehkä siellä on muitakin flunssapotilaita, jotka tarvitsevat helpotusta oloon.

Kippis ja hyvää viikkoa!

 

Hanna Stoltilta ilmestynyt  kirja, Herkku-Ravintorikasta ruokaa koko perheelle.
Tätä kivan värikästä kirjaa ahmii jo silmillään.
Kirjan resepteissä yhdistyvät vaivattomuus ja yhdessä tekeminen.

Erityisruokavaliota noudattavat on otettu kirjassa huomioon. Selkeät merkinnät reseptin alussa auttavat huomioimaan eri ruokavaliot ja voit tarkistaa onko jokin ruoka esimerkiksi maidoton tai voiko sen valmistaa sellaisena.

Ravintorikkaita reseptejä selaillessa saa hyvälle mielelle. Kirja ei sinällään edusta mitään tiettyä ruokavaliota tai aatetta. Hanna on kerännyt kirjaan oman perheensä, erityisesti omien ja tuttujen lasten lempiruokia, jotka ovat paitsi ravinteikkaita myös herkullisia.

Hannan ajatus ruoanlaitosta on hyvin lähellä omaani. Kasvisvoittoista, mahdollisimman ravinteikasta, luonnonmukaista ja mahdollisimman vähän prosessoitua. Lisäksi satokausi huomioiden.

Meillä kuitenkin herkutellaan varsinkin viikonloppuisin, mutta tämän kirjan reseptien avulla voi arkeen saada monta uutta ideaa ja maukasta hetkeä.

Kirjasta löytyy kolme osiota, suolaista, makeaa ja makeampaa.
Suolaisesta osiosta merkitsin heti ylös punajuuri-spelttirisoton, parmesaanikukkakaali, bataattiranet ja avokadodipin.
Makeasta osiosta houkutteli Kookosjogurtti ja Omena-inkiväärikompotti, jossa käytetään kookosmannaa. Tähän täytyykin tutustua pikimiten, sillä kirjan useammassa reseptissä oli kookosmanna mainittuna. Esimerkiksi Makeampaa osion Fudgessa. En malta odottaa että pääsen testaamaan niitä.

Nyt kun flunssakausi jyllää, ajattelin testata kirjan lopusta löytyvän reseptin.

Valmistin siis kirjan ohjeella inkiväärishotin.
Vinkki! Lisäsin lorauksen sitruunanmehua joukkoon, toimi hyvin.

lempea-inkivaarishotti

 

Lempeä Inkiväärishotti

n. 8 dl

8 punaista luomuomenaa
100 g luomuinkivääriä

Pese omenat ja paloittele.
Kuori inkivääri ja leikkaa se paloiksi niin, että syyt katkeavat, muuten kasvikuidut voivat nopeasti jumiuttaa koko mehulingon. Mehusta.
Kaada itsellesi shotti mausteista inkivärijuomaa ja pakasta loput esimerkiksi jääpalamuoteissa.

sweetfoodomine_showme
Kuva Herkku, ravintorikasta ruokaa koko perheelle-kirjasta

Herkku, Ravintorikasta ruokaa koko perheelle-kirjan kuvaus

Huippusuositun Aamupala-kirjan kirjoittaja Hanna Stolt on koonnut parhaat ravinnerikkaat, koko perheelle maistuvat lasten ruoat yksien kansien väliin.Kirjan resepteissä yhdistyvät viehättävällä tavalla hyvä maku sekä vaivattomuus. Erityisruokavaliot on otettu huomioon selkeillä merkinnöillä sekä hakemistoilla. Stolt antaa käytännöllisiä vinkkejä reseptien muunteluun sekä niiden yhdistelyyn esimerkiksi lastenjuhlia varten. Herkku! – Ravintorikasta ruokaa lapsille on täynnä silmiähivelevän kauniita kuvia sekä inspiroivia ideoita koko perheelle. Resepteistä löytyvät lempiruoat arkeen, mummin perinteisistä lihapullista lähtien, sekä kielen mukanaan vievät herkut, kuten suussa sulava toffeinen Banoffee-raakakakku joka on valmistettu ilman teollista sokeria.
Herkku, Ravintorikasta ruokaa koko perheelle
Readme 2016

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close