cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Mestarikokki-kirja

Olen ahkeroinut viimeiset kuukaudet Mestarikokki – Lasten keittokirja-kirjan parissa. Sain kirjan ensimmäisen vedoksen eilen katseltavakseni ja korjattavaksi ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää.

 

Mestarikokki-kirja

Osa teistä on ehkä seurannutkin kirjan syntyä Instagram tilillämme. Kirjaa on ollut valmistamassa myös meidän 3- vuotiaamme. Koska hän on muutenkin ollut innokas apulainen keittiössä, oli luontaista, että hän pääsi avustamaan reseptien valmistuksessa. Ajattelin luulin ensin, että tässä voi kestää hetken kauemmin ennen kuin materiaalit on kokattu, kun alamme yhdessä kokkailemaan ja leipomaan, mutta toisin kävi. Saimme muutamassa kuukaudessa, ihan rauhallisella tahdilla kirjan valmiiksi.

 

 

3- vuotiaskin osaa jo aika paljon ja sen ikäisen voi hyvin ottaa mukaan keittiöön. Jokaiselle löytyy varmasti oma tehtävänsä, osaamistasonsa suhteen. Maistelua, sekoittelua, viipalointia, tavaroiden nostamista esille ja vaikka mitä. Auttava käsi ja valvova silmä on tosin syytä olla lähettyvillä ainakin, jos on kyse pienistä ja muuten keittiössä hieman kokenemattomista kokeista.

Saimme myös vietettyä monta hauskaa hetkeä yhdessä keittiössä samalla, kun kirja syntyi melkein kuin itsestään.
Parasta antia oli tietysti kirjan lastenjuhlaosion suunnittelu ja toteutus, kun mietimme minkälaisia kakkuja ja leivonnaisia valmistamme.
Lastenjuhlat saivatkin kirjassa oman kattavan osionsa, sillä kyllä se niin vain on, että lastenjuhlat ovat ne parhaat juhlat.


Halusin kuitenkin valmistaa kirjaan sellaisia reseptejä, jotka innostavat myös vanhempia leipomaan. Mikään mestarikondiittori ei missään nimessä täydy olla, toteuttaakseen lastenjuhlien tarjottavat. Monestihan se on niin, että lapset arvostavat vaivan näköä ja itsestä ehkä ”ei niin täydellinen tekele” onkin lasten mielestä ihan superupea. Joten, yhtään valmiitakaan tuotteita väheksymättä  lastenjuhlien järjestäminen voi ollakin yllättävän helppoa ja leipomisenkaan ei tarvitse olla yhtään vaikeaa. Useimmat lastenjuhlien tarjottavat, kun voi valmistaa jo päivää ennen valmiiksi.

Mestarikokki kirjan reseptit on tarkoitettu ensimmäisiin omiin ja yhdessä kokkailuihin.
Kirjasta löytyy suosikkireseptit maistuviin arkiruokiin, herkullisiin jälkiruokiin sekä suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Reseptejä voi myös yhdistellä ja muunnella.

 

Palataan kirjaan vielä lähemmin. Tosin ei tässä kauaa tarvitsekaan odotella, ennen kuin kirja putkahtaa painosta. Näillä näkymin sen olisi tarkoitus tulla kesäkuun puolessa välissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Onnea kirjasta! Meillä lapset on otettu pienestä pitäen mukaan keittiöön ja se on tuottanut tulosta, vanhemmat lapset (13 ja 15) laittavat jo koko perheelle iltaruuan kerran viikossa. Pienemmätkin (9 ja 11 v.) tekevät mielellään, mutta vaativat vielä apua. Lasten opettaminen ruuanlaittoon on siis melko hyvä panostus tulevaisuuteen 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Minna! Juuri niin 🙂 Samoin meillä on kaikki kolme poikaa saaneet olla mukana keittiössä pienestä pitäen. Siellä keittiössä on viihtyneet niin poikien kaverit ja serkutkin 🙂

 2. Onnea kirjasta, näyttää tosi herkulliselta! Ja hyvä konsepti myös, tulee varmasti moneen lapsiperheeseen tarpeeseen 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Lotta 🙂 Toivotaan niin!

 3. Tosi hyvä idea tuollainen lasten keittokirja! Tyylikkäältä näyttää 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Laura 🙂

 4. Onnea kirjan hienosta kirjasta! Ehkä joku kaunis päivä itsekin 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Kimmo <3

 5. Onnea ihanasta kirjasta! Heti on mielessä monta pientä kokkaajaa, kenelle tämä olisi just sopiva lahja :).

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos paljon 🙂 Vielä saadaan odotella tovi, että ehtii tulla painosta.

 6. Onneksi olkoon! Miulla ei ole lapsia, mutta jos olisi, ottaisin heidät varmasti mukaan keittiöön. Hyvä idea siulla siis kirjassa!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Sirkku 🙂

 7. Ihanat kuvat:) Paljon onnea kirjallesi ,ja kiva aihe.Mahtavaa että lapsesi ovat ihan pienestä asti mukana. Kun omani oli pieni ,en ehtinyt mutta myöhemmin yritin niin saada pojan mukaan ruokaa laittamaan, mutta ei onnistunut millään,ennenkuin isona sitten oli pakko;D Tämä kirjasi olisi varmaankin auttanut…

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Jael <3 Meillä on ollut mahdollisuus, että kaikki pojat ovat pienestä pitäen olleet mukana keittiössä. Nuorin tämän työn myötä enemmän mitä vanhemmat, nyt kun teen töitä kotoa. Mutta on se tosiaan onni, että ovat oppineet tekemään itselleen ruokaa jne. Ja kyllähän ne oppivat sen, ennemin tai myöhemmin muutenkin 🙂

 8. Jee! Kuulostaa ja näyttää kyllä todella hyvältä 👍

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Taru 🙂 Tämä oli hauska kirja tehdä. Nyt vaan pitäisi saada aikaa sille meidän “projektille”.

 9. Näyttää huippuhienolta. Ihanat värit ja tunnelma.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Peggy <3 Täytyy sanoa, vaikka itse siis sanonkin, että olen kyllä tyytyväinen 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Supernainen, hih 🙂 Kiitos, Ariela <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close