cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kuivatut appelsiiniviipaleet

Jouluaika tuo mukanaan iloa, lämpöä ja luovuutta. Joulukoristelussa voi käyttää monia erilaisia materiaaleja, mutta miksi ei hyödyntäisi myös luonnon aarteita? Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat kauniita ja tuovat joulun tunnelmaa kotiin. Niitä voi käyttää monin eri tavoin koristeina. Tässä postauksessa esittelen ideoita kuivattujen appelsiiniviipaleiden käyttämiseen joulukoristelussa.

Kuivatut appelsiiniviipaleet

Kauniit kuivatut appelsiiniviipaleet tuovat monilla mieleen lapsuuden joulut. Kuivatuilla appelsiinviipaleilla koristelet niin kattauksen, kuusen kuin kranssit.

Kuivatut appelsiiniviipaleet joulukuusessa
Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat loistava tapa tuoda luonnonläheistä tunnelmaa joulukuuseen. Voit ripustaa viipaleet ohuella juutti- tai silkkinarulla. Ripusta ne kuusen oksille tasaisesti, ja saat kauniin ja rustiikkisen koristelun.

Appelsiiniviipaleet kransseissa ja seppeleissä
Luo upeita joulukransseja ja seppeleitä käyttämällä kuivattuja appelsiiniviipaleita. Voit käyttää niitä sellaisenaan tai yhdistää muihin luonnonmateriaaleihin, kuten havuihin, käpyihin ja koristemarjoihin. Ripusta kranssi tai seppele (ulko)oveen tai seinälle.

Kuivatut appelsiiniviipaleet kynttilöiden kanssa
Luo tunnelmallisia kynttiläasetelmia hyödyntämällä kuivattuja appelsiiniviipaleita. Aseta appelsiiniviipaleet lasimaljakkoon tai koristeltuun kynttilätelineeseen kynttilöiden ympärille. Kynttilän lämpö saa appelsiiniviipaleet tuoksumaan ihanasti, ja niiden väri luo lämpöä ja joulun tunnelmaa. Muista kuitenkin huomioida palovaara, eli älä jätä kynttilöitä palamaan vartioimatta.

Appelsiiniviipaleet lahjapakkauksissa
Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat myös upea koriste lahjapaketeissa. Kiedo paketit kauniiseen paperiin ja koristele ne vielä kuivatuilla appelsiiniviipaleilla. Voit kiinnittää ne pakettiin nauhalla tai teipata ne suoraan paperin päälle. Tämä antaa lahjoille persoonallisen ja luonnonläheisen ilmeen.

Kuivatut appelsiiniviipaleet joulupöydässä
Kuivatut appelsiiniviipaleet toimivat myös upeana koristeena joulupöydässä. Voit asettaa ne lautaselle tai käyttää niitä jopa lautasliinarenkaiden koristeina. Appelsiiniviipaleet tuovat väriä ja raikkautta jouluisiin ruokailuhetkiin.

Kuivatut appelsiinit koristelussa
Kuivattuja appelsiiniviipaleita voi myös syödä. Murustele niitä vaikkapa joulupuuron päälle tai koristele jouludrinkit.

 

Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat kauniita ja tuovat joulun tunnelmaa kotiin.

Monipuoliset ja kauniit koristeet

Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat monipuolisia ja kauniita koristeita joulukoristelussa. Niiden luonnollinen tuoksu ja väri luovat lämpöä ja tunnelmaa kotiin. Kokeile erilaisia tapoja hyödyntää kuivattuja appelsiiniviipaleita joulukoristelussa, ja anna joulun taian täyttää kotisi.

 

Kuivatut appelsiiniviipaleet

Ainesosat

  • appelsiineja

Valmistus

  • Viipaloi appelsiini ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Kuivata viipaleita uunissa (kiertoilma) 75 asteessa tai tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 2–4 tuntia.  Aukaise välillä hiukan uunin luukkua, jotta appelsiineista haihtuva neste pääsee poistumaan.

Vinkki!

Voit valmistaa tällä samalla ohjeella myös kuivattuja viipaleita sitruunasta ja limetistä. 

Nostalgiset, kuivatut appelsiiniviipaleet kaunistavat aitoa kuusta.

 

Kokeile myös valmistaa kauniit joulukoristeet soodataikinasta: 

SOODATAIKINAKORISTEET

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close