cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kasvimaa

Nyt on aika miettiä piha ja puutarha asiat kuntoon. Aika on myös otollinen alkaa suunnittelemaan kevään istutuksia. Tänäkin vuonna tuli tilattua aikamoinen määrä eri siemeniä. Katso videosta mitä kaikkea oman kasvimaan antimista voi saada aikaan.

Kasvimaa ja siellä puuhastelu on ihanaa hommaa. On antoisaa poimia omin käsin istutetut ja hoidetut kasvit ja yrtit.

Jos en muuta istuttaisi, niin kehäkukat ovat aina istutettavien listalla. Viime vuonna keräsin aikamoisen määrän siemeniä. Osan kehäkukista annan tiputtaa siemenet, mutta osan kerään. Kehäkukka on muuten oivallinen salaattien koriste. Sen kuivattuja terälehtiä voi käyttää leivissä ja sämpylöissä, mutta myös esimerkiksi pikkuleivissä. (kehäkukka pikkuleipiin löydät reseptin tästä : http://www.sweetfoodomine.com/paksut-lehmat-tekevat-taysmaitoa/ ) Syötävät kukat ovat myös kauniita kakun koristeita.

kehäkukka

kehäkukkakehäkukka
Piha on kasvanut rakentamisen myötä, joten myös kasvimaa voi tänä vuonna laajeta. Aion istuttaa myös saunan ympärille kauniita kehäkukkia. Ovathan ne lempikukkiani, joten niitä on kiva poimia sisälle maljakkoon, mutta myös vaan katsella niiden kaunista väriloistoa.
Viime syksy oli niin kiireinen, etten ehtinyt edes kunnolla valmistella kasvimaata kevättä varten, joten kunhan lumet tuosta sulavat niin saa nähdä missä kunnossa kaikki on.

kasvimaa

kasvimaa

 
Kesäkurpitsat, en vaan voi olla mainitsematta niitä. Mitäpä voisin muuta sanoa, kuin että rakastan niitä. Söisin niitä mielelläni vaikka vuoden ympäri. Ne nyt vaan ovat niin monikäyttöisiä. Joten yllätys ei liene suuri, kun sanon, että niitä tuli tilattua taas montaa eri lajiketta.

kasvimaalla

samettikukka
Salaatit, sipulit, herneet, porkkanat, retiisit ja muut tutut ovat taas tänäkin vuonna istutettavien listalla.
Aion myös istuttaa muutaman viinimarjapensaan sekä omenapuun lisää. Syksyllä jouduin pakon edestä siirtämään myös osan pensaista rakentamisen tieltä, joten toivon että ne ovat selvinneet siirrosta.

kasvimaasweetfoodomine_showme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Peggy says:

    Tulee oikein ikävä kesää! Meillä on niin pieni piha, ettei paljon kasvatella. Jonain päivänä haaveena 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close