cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Halvat vinkit joulun tunnelman luomiseen

Joulun tunnelman luominen kotiin ei välttämättä vaadi suurta budjettia. Voit saada kodin täyttymään lämpimällä ja kodikkaalla joulun hengellä hyödyntämällä kierrätettyjä esineitä sekä luonnon tarvikkeita, kuten vaikkapa sammalta, havuja, oksia ja käpyjä. Tässä artikkelissa jaan kanssasi muutamia helppoja ja edullisia vinkkejä, joiden avulla voit saada halvalla kotiisi joulun tunnelmaa.

Halvat vinkit joulun tunnelman luomiseen kotiin kierrättämällä ja käyttämällä luonnon tarvikkeita

Kierrätä ja uusiokäytä koristeita: Jouluvalot, koristeet ja muut jouluiset esineet voivat olla melko kalliita uusina. Sen sijaan voit tutkia kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia löytääksesi edullisia koristeita. Voit myös hyödyntää omia vanhoja koristeita ja antaa niille uuden ilmeen maalaamalla tai koristelemalla niitä itse.

Luonnon tarvikkeet sisustuksessa: Luonto tarjoaa monia kauniita elementtejä, joita voit hyödyntää kodin jouluisessa sisustuksessa. Kerää sammalta, havuja, oksia ja käpyjä ulkoilmasta ja käytä niitä koristeina. Huom! Muista jokaisenoikeudet!  Voit tehdä havuköynnöksiä, asetella oksia maljakoihin tai luoda luonnonmukaisen keskipisteen kävyistä. Luonnon tarvikkeet tuovat kotiisi raikasta ja autenttista joulun tunnelmaa.

 

KUIVATUT APPELSIINIT

Tee itse joulukoristeita: Joulukoristeiden tekeminen itse on hauska tapa säästää rahaa ja samalla lisätä persoonallisuutta kotiisi. Voit tehdä paperista tai kartongista lumihiutaleita, joulutähtiä tai joulupalloja. Voit myös askarrella joulukranssin käyttäen oksia ja koristeita. Internetistä löytyy lukemattomia ohjeita ja ideoita, joiden avulla voit luoda kauniita joulukoristeita itse.

Kynttilät ja valaistus: Kynttilät luovat välittömästi lämpimän ja tunnelmallisen ilmapiirin kotiisi. Voit ostaa edullisia kynttilöitä tai valmistaa niitä itse esimerkiksi vanhoista kynttilänjämistä. Asettele kynttilät eri puolille kotia ja luo pehmeä valaistus. Muista kuitenkin pitää turvallisuus mielessä ja valvoa kynttilöitä käytön aikana.

Joulukasvit ja kukat: Joulukaktuksen tai joulutähden hankkiminen kotiin voi olla loistava tapa tuoda joulun tunnelmaa. Voit myös etsiä edullisia jouluisia leikkokukkia, kuten hyasintteja tai amarylliksiä. Asettele kukat eri huoneisiin ja nauti niiden tuomasta raikkaudesta ja kauneudesta.

Tuoksut ja mausteet: Joulun tunnelmaan kuuluu myös herkulliset tuoksut ja mausteet. Keitä kattilassa vettä ja lisää siihen kanelitankoja, neilikoita, appelsiininkuorta ja muita jouluaromeja. Koko koti täyttyy ihanasta joulun tuoksusta. Voit myös leipoa pipareita tai muita joululeivonnaisia, jotka täyttävät kotisi herkullisilla tuoksuilla.

Näiden vinkkien avulla voit luoda joulun tunnelman kotiisi edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Kierrättämällä ja hyödyntämällä luonnon tarvikkeita voit luoda ainutlaatuisen ja kauniin jouluisen sisustuksen. Muista olla luova ja antaa persoonallisuutesi loistaa koristeiden ja sisustuksen valinnoissa. Joulun tunnelman luominen kotiin ei vaadi suurta budjettia, vaan se on ennemminkin läsnäolon ja yhdessäolon henki.

 

Lue lisää jokaisenoikeuksista:

JOKAISENOIKEUDET

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Sammalta ja havuja saa kerätä ainoastaan omalta pihalta.

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Lisätään nyt varmuudeksi postaukseenkinkin keruuohjeet, jos ne jollain olisi epäselvät.
      Kivaa joulun odotusta sinne!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close