cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Selailin joskus mieheni mummulta saamaa vanhaa keittokirjaa jossa oli erilaisia jouluisia reseptejä. Sieltä löysin näiden karamelliperunoiden ohjeen ensimmäistä kertaa. Ne jäivät kummittelemaan mieleeni, kunnes sain uudelleen etsiä reseptin käsiini ja valmistaa näitä herkkuperunoita.

Ja vaikka karamellin ja perunoiden yhdistäminen voi kuulostaa hullulta ja jopa huonolta idealta, ei se sitä ollut. Päinvastoin, ne olivat mitä herkullisimpia suupaloja ja sopivat täydellisesti joulupöytään. 

Pakastankin nykyään aina kesäisin osan uusien perunoiden sadosta, jotta voin valmistaa pienistä perunoista näitä ihania karamelliperunoita. Jos sinulta ei löydy pakkasesta uusia perunoita, niin ei hätää. Perunoiden ei tarvitse olla uusia perunoita, myös muut pienet perunat käyvät. Keitä perunat mielellään jo päivää ennen valmiiksi.

karamelliperunat

 

 

Karamelliperunat maistuvat joulupöydässä kinkun kera. Kokeile tarjota karamelliperunoita myös ribsien kaveriksi.

 

Karamelliperunat

4:lle

n. 1 kg pieniä perunoita
150 g taloussokeria
90 g voita, kuutioituna

1. Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Kuori ne ja anna jäähtyä kokonaan. Voit tehdä tämän jo vaikkapa päivää ennen.
2. Sulata sokeri miedolla lämmöllä suuressa pinnoitetussa paistinpannussa. Vältä sekoittelua. Anna sokerin sulaa ja muuttua kauniin kullanruskeaksi. Lisää sen jälkeen pannulle kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut joukkoon. Anna seoksen kiehua hetki ja muuttua karamellimaiseksi.
3. Lisää perunat varoen pannulle ja kääntele niitä seoksessa. Anna perunoiden kiehua hyvin 00matalalla lämmöllä n. 35 minuuttia, aina välillä käännellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close