Wienernougat-suklaa

Wienernougat-tyyppinen mantelisuklaa valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Nautiskelitpa sitten itse tai annat näitä suussa sulavia makeisia lahjaksi, ne maistuvat taatusti.

Perinteinen wienernougat tarjotaan pieninä annospaloina, mutta ajattelin tällä kertaa testata uutta silikonista makeismuottia. Makeiset onnistuivat oikein mainiosti tälläkin tavoin ja niitä ei heti ensi näkemällä uskoisikaan wienernougat-suklaaksi.

Oikein kauniita herkkuja niistä valmistui siis tälläkin tavoin. Makuhan niissä kuitenkin on sama. Paahdetut mantelit valmistuvat nopsaa uunissa ja suklaan ja nougatin sulatuskaan ei vie aikaa. Nämä herkut valmistuvatkin siis todellakin nopeasti. Kunhan vain maltat, kunnes ne saavat jähmettyä rauhassa.

wienernougat-joulusuklaa

 

 

Wienernougat saa aikaan muistoja lapsuudesta. Niitä sai hyvin, hyvin harvoin maistaa, mutta kun niitä sitten sai, oli nautinto sitäkin suurempi.

Wienernougat-suklaa

125 g mantelilastuja, paahdettuja
250 g nougattia
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata

 

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä mantelilastut uunipellille ja paahda niitä noin 5 minuuttia, uunin keskitasossa. Seuraa manteleiden paahtumista koko ajan, ne ottavat yllättvän nopeasti väriä. Ota pois uunista jo aiemmin, jos ne näyttävät tummuvan liikaa.

2. Sulata nougat ja suklaat vesihauteessa. Sekoita joukkoon mantelilastut.

3. Levitä massa n. 20 x 18 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Tai voit myös kaataa massan silikoniseen makeismuottiin. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä. Viipaloi sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Säilytä Wienernougattia ilmatiiviissä purkissa.

wienernougat

wienernougat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Oi, kuulostaa suussasulavalta! Ihastuttavan herkullisia kuvia!

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Kiitos Tiina 🙂 Nämä häviävät hetkessä ja tosiaan sulavat suussa 😉

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close