Lakritsakola

Täällä pitää kiirettä.

Tällä hetkellä en jaksa edes miettiä jouluun liittyviä velvoitteita. Joulukinkkua odotellaan vielä, emmekä ole varmoja liikeneekö meille  (luomu) sellaista. Listalla oli näes odottamassa aika monta muutakin. Porkkanalaatikot tosin valmistin viikonloppuna pakkaseen odottamaan, mutta muuten ainakin syömisten osalta ei ole tietoakaan mitä meillä jouluna syödään.

Taloprojekti pitää meitä vielä hyppysissään ja edelleenkin ovat työmiehet tuttu näky täällä joka päivä. Lauantaina pääsimme kuitenkin vihdoin nukkumaan uuteen makuuhuoneeseen ja se vasta oli autuutta. Ainakin tämän pitkän rupeaman jälkeen, kun me kaikki jaoimme talon ainoan vapaan huoneen yhdessä.

Kirjaprojekti näkee pian loppunsa ja en kyllä voisi olla iloisempi päästää sitä pian harteiltani. Naputtelen täällä edelleen puhtaaksi reseptejä sitä varten ja kello tikittää kovempaa ja kovempaa lähestyvää deadlinea. Kaikki liikenevä aika menee nyt kirjaan ja viimeistelyyn. Joten kaiken tämän takia en ole kerennyt kirjoittaa teillekään kovin paljoa viime aikoina.  Sen verran suuret projektit ovat olleet kyseessä tässä vuoden aikana, että ilolla otan uuden vuoden vastaan ja katson mitä se tuo tullessaan.

Olenkos kertonut teille vielä siitä, että olen mukana myös toisessa kirjaprojektissa joka julkaistaan samoihin aikoihin oman kirjani kanssa. KURKKAA TÄSTÄ  mistä kirjasta on kyse. Aika ylpeänä ja iloisena katselen kannen kuvia, jotka ovat meikälaisen käsialaa.

Mutta, ette te jää ilman reseptiä tälläkään kertaa sillä löysin tämän julkaisemattoman lakritsakola ohjeen, kun kävin läpi joulumakeisten reseptejäni.

 

Lakritsakola

1 ½ dl siirappia

1 ½ dl sokeria

6 rkl voita

5 rkl kaakaota

3 rkl lakritsapulveria

 

1.Voitele leivinpaperi voilla ja aseta sopivaan vuokaan.

2. Kaada kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua 5 min.

3. Kaada kola voideltuun vuokaan ja anna jäähtyä noin puoli tuntia.

4. Kun kola on jäähtynyt, viipaloi sopiviksi paloiksi

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Jael A says:

    Voin kuvitella että taloprojekti vie paljon voimia,ja etenkin joulun aikaan.
    Kiva kolaohje;multakin löytyy nuo ainekset kaapista. Ja onnea kaikille kirjaprojekteillesi!

    1. Kiitos Jael ❤️ On todellakin ollut raskas vuosi projekteineen. Viimeinen viikko tässä meneillään kirjaprojektin parissa ja tahti on kova. Harmi vain, että sekin osui joulun tienoille. Kun nyt jouluaaton pystyisi ottaa rauhallisesti niin olisin iloinen.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close