cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Lakritskola

Här är det brottomt. För tillfället orkar jag inte ens tänka på nåt som har med julen att göra. Julskinka väntar vi fortfarande på och vi har ingen aning om vi ens kommer att få nån (eko) julskinka i år. På listan fanns nämligen ganska många andra som också ville ha eko kött till julen. Morotslådorna gjorde jag redan nu i  helgen och de står i frysen och väntar på julen, men annat än det är ännu helt öppet angående julätandet i vårt hushåll. Husprojektet håller oss fortfaranda angagerade och arbetarna ser man här fortfarande varje dag. Förra lördagen fick vi flytta in i vårt nya sovrum och det om nåt kom i grevens tid. Speciellt efter att vi alla en lång tid redan har delat på det ända lediga rum som fanns i huset.

Bokprojektet börjar snart se sitt slut och det känns verkligen som en lättnad att äntligen ha gjort allt klart. Ja sitter fortfarande här varje dag och knackar in och renskriver recept, och klockar verkar bara att gå snabbare och snabbare mot min deadline. All tid som finns nu går åt att färdigställa boken och alla texter. Och på grund av allt detta har jag inte haft tid att skriva åt Er på sistone så mycket. Så pass stora projekt har vi haft under det senaste året att jag väntar och välkomnar det nya året med spänning på allt det medbringar.

Har jag berättat det för Er att jag också medverkar i ett annat bokprojekt som kommer ut ungefärligen samma tid som min bok. KLICKA HÄR för att se vad det handlar om. Stolt tittar jag på omslagets foton som är min handstil.

Men, ni kommer inte att lämna utan recept denna gång heller, för jag hittade detta recept på lakritskola då jag gick igenom recept på julmat och godsaker.

 

Lakritskola

1 ½ dl sirap

1 ½ dl socker

6 msk smör

5 msk kakao

3 msk lakritspulver

 

1. Klä in en form med smörd bakplåtspapper.

2. Häll i alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 5 min.

3. Häll kolan iformen och låt svalna i en halv timme.

4. När kolan har svalnat, så skär du upp den i passliga bitar.

sweetfoodomine

I helgen pysslade jag loch nu har vi juldoft i vårt hus.

sweetfoodomine

Fammo Alvinas virkade duk pryder matbordet.

sweetfoodomineStjärnan i fönstret guidar sjömannen hem.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close