cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Stamppot boerenkool

Tänään lähdetään makumatkalle Hollantiin. Maut ovat kuitenkin meillekin tuttuja. Perunamuusia ja makkaraa. Mutta hiukan uudella twistillä, hollantilaisittain. Ja laitanpa lusikan soppaan myös minäkin ja tuon siihen omia vaikutteita. Tämä oli todella herkullista, joten täytyykin ottaa tavaksi tämä makumatkailu keittiössä.

Katso alta myös video, kuinka stamppot valmistuu.

 

lehtikaali

 

 

 

Stamppot boerenkool

 

4-6:lle

 

Perunamuusi:

1 ½ kg perunoita

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

300 g lehtikaalta, revittynä

50 g voita

1 ½ dl maitoa

 

Pekoni-lehtikaalihöystö:

1 pkt pekonia

n. 100 g lehtikaalta, revittynä

 

Lisäksi:

3-4 makkaraa ( esim. grillimakkaraa)

 

Tarjoiluun:

voita

 

1.Kuori perunat ja jos sinulla on isoja perunoita, voit halkaista ne. Lisää kattilaan ja päälle sen verran vettä, jotta perunat peittyvät. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet. keitä perunoita n.  20 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen huuhdeltu ja revitty lehtikaali ja peitä kannella. Keitä vielä n. 10 minuuttia. Muusaa perunat ja lehtikaali survimella. Lisää joukkoon suola, voi ja maito. Sekoita tasaiseksi muusiksi.

2. Samaan aikaan kun keität perunat voit valmistella makkarat. Laita haluamasi määrä makkaroita uunivuokaan ja paista 200 uunin keskitasossa n. 20 minuuttia. Ota pois uunista ja siivuta makkarat.

3.Viipaloi pekoni pienemmiksi paloiksi. Riivi lehtikaali. Laita pekoni kylmälle pannulle ja ruskista, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää lehtikaali ja paista muutama minuutti. Kaada lautaselle.

4.Ruskista makkarasiivut joko voissa tai pekonirasvassa, kauttaaltaan ruskeiksi ja kauniiksi.

5.Kokoa annokset: Perunamuusia, pekoni-lehtikaalipaistosta ja paistettuja makkarasiivuja. Muusin keskelle voit tehdä pienen kolon ja lisätä voi nokareen.

Hyvää ruokahalua!

Stamppot boerenkool on siis perunamuusia johon on muusattu joukkoon lehtikaalia. Lisukkeena herkullista pekoni-lehtikaalihöystöä ja hyvää makkaraa.

stamppot boerenkool

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Täytyy myöntää että hollantilainen keittiö on itselleni täysi arvoitus. Tosi kiva video! 🙂

    1. Niin oli minullekin tätä ennen. Täytyy tutustua paremminkin tulevaisuudessa

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close