Sitruuna-inkiväärishotti

Tämä raikas juoma on täynnä terveellisiä ainesosia ja sen valmistaminen on helppoa. Sitruuna-inkiväärishotin valmistamiseen tarvitset vain neljä raaka-ainetta: 200 grammaa tuoretta inkivääriä, 1 litran vettä, puoli desiä hunajaa ja kahden sitruunan mehun.

Inkivääri on tunnettu sen monista terveysvaikutuksista, kuten tulehdusta lievittävästä ja ruoansulatusta edistävästä ominaisuuksistaan. Sitruunat puolestaan ovat täynnä C-vitamiinia ja antavat rapsakan sitruksisen maun juomalle. Hunaja puolestaan makeuttaa juoman luonnollisella tavalla.

Sitruuna-inkiväärishotin valmistaminen on yksinkertaista. Ensinnäkin, kuori ja raasta tuore inkivääri pieniksi paloiksi. Laita inkivääriraaste kattilaan ja kaada päälle 1 litra vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna sen sitten hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tämä auttaa vapauttamaan inkiväärin maun.

Sitruuna-inkiväärishotin voit nauttia joko lämpimänä tai jäähdytettynä. Se sopii erinomaisesti aamuisin piristämään päivääsi tai vaikkapa välipalaksi. Voit myös säilyttää sitä jääkaapissa ja juoda pieniä annoksia päivän aikana.

Kokonaisuudessaan sitruuna-inkiväärishotti tarjoaa virkistävän ja terveellisen vaihtoehdon juomaksi. Se on täynnä luonnollisia ainesosia, jotka voivat tukea immuunijärjestelmääsi ja yleistä hyvinvointiasi. Kokeile rohkeasti tätä herkullista juomaa ja nauti sen raikkaasta mausta.

 

Sitruuna-inkiväärishotti

 

Inkiväärishotti on raikas ja superterveellinen aloitus aamulle, varsinkin flunssakaudella. Hunajalla maustettu kuuma sitruuna-inkiväärijuoma lievittää kurkkukipua ja irrottaa limaa. Voit halutessasi lisätä juomaan myös chiliä tai valkosipulia jolloin saat juomalle vielä enemmän potkua. Inkiväärijuoma pitää myös hengityksen raikkaampana (älä tällöin lisää joukkoon valkosipulia). Lasillisen inkiväärijuomaa päivittäin sanotaan auttaa vahvistamaan ruoansulatusjärjestelmää.

Valmiin inkiväärishotin voi säilöä puhtaassa pullossa jääkaapissa tai sen voi pakastaa.

Säilyvyys: Jääkaapissa noin viikko. Pakasteeseen inkiväärishotti kannattaa säilöä jääpalamuotteihin.

Sitruuna-inkiväärishotti

Flunssakauden oireisiin auttaa helposti valmistuva sitruuna-inkiväärishotti.
Annos 1 litra

Ainesosat

  • 200 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raasteena
  • 1 l vettä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 2 sitruunan mehu

Valmistus

  • Lisää sopivaan kattilaan raastettu inkivääri ja vesi. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon hunaja ja sekoittele, jotta hunaja sulaa.
  • Siivilöi.
  • Lisää joukkoon sitruunan mehu ja pullota puhtaaseen pulloon. Sulje korkki.

Vinkki!

  1. Nauti yksi shotti päivässä, joka on noin 5–6 cl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close