cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pulla ilman kananmunaa

Kaikkihan tietävät sen, ainakin luulen niin, kun alat leipomaan ja huomaat, että jokin aines puuttuu.
Tämä on sattunut viime kertoina useamminkin. Ensin loppuivat munat, kun olin leipomassa unelmatorttua. Munavarastoa ei ehditty siinä välissä täyttää, kun aloin leipoa pullia kahdelle kuumepotilaalle piristykseksi.

Sokerikin oli päässyt loppumaan, mutta perhana, kun kerran olen päättänyt, että leivon pullia, niin leivon niitä pullia. Sokerilla tai ilman.

Ja oikein hyviä pullia tulikin, ilman valkoista sokeria ja kananmunia. Pehmoisia ja kauniin värisiä.

 

Pullataikinan valmistukseen ei muna sinällään vaikuta. Mutta millä pullat voidellaan, kun ei ole kananmunaa, tai sitä ei voi käyttää.
Ajattelin koota teille tähän 10 vaihtoehtoista tapaa joilla voidella pullat. Ja voit myös jättää pullat voitelemattakin, syötäviä niistä tulee silti.

Pulla ilman munia

Pullat voi voidella:

1.Maitosokerilla ( 1 dl maitoa sekoitetaan noin 1–2 rkl sokeria.)
2.Kahvilla.
3.Maidolla.
4.Sulatetulla rasvalla.
5.Siirappi-vesiseoksella.
6.Vedellä.
7.Kermalla.
8.Soija-tai kauramaidolla.
9.Kookosmaidolla.
10.Soijavanukkaalla.

 

Yllä olevat korvapuustit on leivottu ilman vakoista sokeria. Täytteenä on fariinisokeria koska se sokerikin oli loppunut !Sattuipa sopivasti.

Monet vannovat muuten munattomien pullien nimeen muutenkin. Ovat kuulemma pehmeämpiä. Kananmuna taikinassa kovettaa pullan ja ilman munaa, pulla säilyy tuoreempana ja pehmeämpänä pidempään. Ja täytyy myöntä, että voi siinä jotain perää ollakin.

Puolesta taikinasta valmistin voisilmäpullia. Täytteenä oikeaa voita ja vaniljasokeria ja vähän  raesokeria.

 

>Pullataikinan ohje tässä<

 

Jos mielesi alkoi tehdä pullaa, niin muistathan, että reseptiosiosta löytyy monta eri pullareseptiä. Näin joulun aikaan maistuu erilaiset kranssit ja pitkot, jouluisin maustein kuten sahrami ja manteli. Myös erilaiset pullakakut ovat kivoja leivottavia. Ja jos tahdot, niin voit tehdä pullataikinan jo vaikka illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän leivontasessiota.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close