cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Ranskalainen linssisalaatti

Kesä alkaa pikkuhiljaa hiipiä kohti syksyä eikä auringosta ja lämmöstä ole näkynyt kuin pieni vilaus. Eilen aurinko lämmittikin hetken oikein kunnolla ja kun oli aika lähteä lenkille niin jätin paksummat vaatteet kaappiin. Muutama kilometri päästiin eteenpäin, kun taivaalle alkoi kerääntyä tummia pilviä. Ehdotin että nyt kyllä käännytään kotia päin. ”Kyllä me ehditään lenkki loppuun ennen kuin nuo pilvet on täällä”, kuului vastaus. Pari minuuttia siitä niin alkoi sataa kaatamalla. Nopeasti kipitimme suojaan jonkun venevajan katoksen alle. Kaikki lämpö katosi myös sekunneissa ja märät vaatteet eivät auttaneet paljoakaan asiassa. Siellä aikamme hytistyä, kun loppua ei näkynyt missään suunnassa, päätimme soittaa pojille kotia, jos joku viitsisi pyöräillä ja tuoda meille sadevaatteet. Reippaana poikana lupasi nuorimmainen pakata meille vaatteet ja lähteä matkaan. Aikamme taas odottelimme ja soitimme jos matkaan on jo päästy. No ihan pian, oli pitänyt omat vaatteet ensin etsiä. Kylmä oli jo aikamoinen ja vettä tuli kaatamalla. Päätimme sitten lähteä vastaan. Pian pieni apulainen näkyikin tulevan vastaan pussi pyöräntangossa roikkuen. Sieltä luulimme kaivavamme esiin sadetakit, mutta raukka oli pakannut meille mukaan yli pienet kurahaalarit . Haalarit olisivat ehkä mahtuneet reisiin asti, joten ne jäivät suosiolla pussiin. Reippain askelin siis kotia päin,  ilman sateensuojaa vähissä vaatteissa. Lopputuloksena onkin aika inhottava ja vetämätön olo tänään joka enteilee flunssaa. ”Kesä”flunssa ei nyt oikein innosta joten jotain oikein terveellistä tekee mieli.

Linssit ovat proteiini- ja hivenainerikas ruoka ja kaikenlisäksi täyttävä, josta pääsemmekin seuraavaan reseptiin. Kaapissa oli jo jonkun aikaa seissyt paketti puy linssejä, kun törmäsin tähän reseptiin   www.kivistossa.com blogissa.  Se kuulosti niin herkulliselta, että sitä oli valmistettava heti. Tässä minun versioni. Pssst..kannattaa kurkata Kivistössä sivuille, sillä sieltä löytyy mm. aina torstaisin ihanat drinkkivinkit….

sweetfoodomine

Ranskalainen linssisalaatti

3 dl vettä

2 dl puy linssejä ,(löydät esim. täältä DELI DELI  )

1/2 tl suolaa

1 porkkana

1 pieni sipuli

3/4 dl kruunumajoneesia

1/2 rkl Dijon sinappia

1 rkl sitruunanmehua

Päälle: reilusti hienonnettua persiljaa

 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, sillä aikaa kun kuorit ja pilkot sipulin ja porkkanan. ( hyvin pieniksi paloiksi)

2. Huuhtele linssit. Lisää linssit, porkkana ja sipuli sekä suola kattilaan. Keitä kannen alla matalalla lämmöllä n. 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. Tarkkaile veden määrää keitettäessä.

3. Anna linssien jäähtyä. Tee sillä aikaa kastike.

4. Sekoita majoneesi, sitruunanmehu ja dijon tasaiseksi. Lisää sekoitellen linssien joukkoon. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.

 

Linssisalaatti

Kuvat:Ipadilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close