cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kaikkea hyvää kurpitsasta

Teimme kurpitsa lyhtyjä lasten halloween juhliin ja halusin käyttää kurpitsan hyödyksi,joten poistin höttöisen sisuksen ja siemenet ja kauhoin jäätelökauhalla kurpitsan sisuksen ulos. Käytin kurpitsasoseeseen  hiukan pienempiä kurpitsoita, joissa maku on parempi. Käytä hyödyksi myös kurpitsan ja (kesäkurpitsan) siemenet.

 

Paahdetut kurpitsan siemenet

Poista suurin osa rihmastosta siemenien ympäriltä ja paahda uunissa tai pannulla. Olen yleensä paahtanut siemenet kuivalla pannulla, mutta nyt kokeilin jotain uutta ja pyörittelin siemenet sulatetussa voissa. Sen jälkeen laitoin siemenet pellille 200 asteiseen uuniin ja paahdoin n.20 min,välillä käännellen. (vähempikin aika voi riittää, mutta pidän todella paahdetuista siemenistä,joten pidän niitä yleensä hieman kauemmin) Sitten uunista ulos ja ripottelet suolaa pinnalle.

Paahdetut kurpitsan siemenet

Voit maustaa siemenet mielesi mukaan. Silloin suosittelen,( jos kierität ne voissa ennen paahtamista ) että lisäät voihin haluamasi mausteet.Esim.chiliä,paprikaa,maustettuja suoloja..

 

Kurpitsasoseen valmistus

Kurpitsasose

Kurpitsansisus kauhotaan ulos ja laitetaan uunipellille ja uuniin 200 asteeseen n.45-50 min riippuen hieman palojen paksuudesta. Tämän jälkeen kaikki kipataan monitoimikoneeseen ja soseutetaan. Pakasta tai käytä heti.

Kurpitsasose

 

 

Voit kokeilla porata reikiä kurpitsaan,niin saat tunnellmallisen lyhdyn. Voit laittaa sisälle sähkövalaisimen tai tuikun.

Kurpitsalyhty

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close