cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Meillä on vietetty halloweenia joitain vuosia. Mielestäni se on hauska tilaisuus kokoontua yhteen ja lasten järjestää lastenkutsut. Pimeissä illoissa ja yhdessä olossa, jännitys tiivistyy ja jo pienikin juttu riittää tekemään sen hassun hauskan fiiliksen, kun mahan pohjassa kutkuttaa.
Sellainen fiilis tuli itsellenikin, kun näin Confetin brain moldin eli aivokakku-muotin. Sainkin omani Tarulta, joka luotsaa Confetin Vantaan myymälää.
Olen ennenkin sanonut, että lapsille riittää yleensä se, että olet yrittänyt ja mitään täydellistä jälkeä ei välttämättä tarvitse syntyä. Se onkin ollut ”ohjenuorani” myös Mestarikokki-kirjaa tehdessäni. Helppoja lastenleivonnaisia ja ruokia, joissa yrittäminen on pääasia.
Pääasiasta puheenollen, testasin siis aivokakkujen valmistusta.
Minulla ei ollut harmainta hajuakaan, millä muotin täyttäisin, mutta ajattelin kokeilla ensimmäisenä päähän muodostuvaa ideaa. Eli leipaisin sokerikakun. Valmistin jonkunlaisen moussetäytteen ja kerrostin ne vuokaan. Päälle pyörittelin sugar fondantista aivorihmastoa.
Kakku ei ollut niin helppoa saada ulos, kuin olin ajatellut, mutta pieni veitsen juoksuttelu reunoilla auttoi irrottamaan kakun. En ollut kyllä täysin tyytyväinen työnjälkeen, mutta lapset ihastelivat sitä. Vaikka se omasta mielestäni näyttikin vain isolta jauhelihakasalta.

 

Tällä muotilla voisi tehdä myös ison jää-aivon tai täyttää muotin vaikkapa mansikkajäätelöllä. Taidanpa kokeilla sitä seuraavaksi.
Jos joku tahtoo kokeilla minun ohjein tätä aivokakkua, niin tässä suuntaa antavat ohjeet. Olisi pitänyt oikeastaan kehitellä reseptiä vielä pidemmälle, mutta en malttanut olla jakamatta sitä jo nyt. Kertokaa jos kokeilitte tai oletteko tehneet aivokakkua jollain muulla tavalla – olisi hauska kuulla. Huom! Tällä ohjeella tulee muuten kaksi aivokakkua.

 

Aivokakku

2 kpl aivokakkuja

Tarvitset
1 sokerikakkupohja

Täyte
3 dl mansikoita, muusattuna
4 dl kermavaahtoa
250 g maitorahkaa
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
tilkkanen vettä

Päälle
2 x 250 g Sugar fondant
muutama tippa punaista elintarvikeväriä

Valmistus
1.Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, vaniljakreemijauhe, tomusokeri ja rahka. Sekoita tasaiseksi.
2.Laita liivatelehdet likoamaan.
3.Sekoita kerma seokseen mansikat.
4.Kuumenna vesitilkkanen. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja sekoita kuumaan veteen.
5.Kaada liivateseos kermaseokseen ohuena nauhana ja sekoita samalla.
6.Leikkaa sokerikakkupohja kuudeksi ohueksi levyksi.
7.Lisää aivomuottiin täytettä jokapuolelle noin 1 cm paksuudelta. Laita päälle sokerikakkupohja. Lisää täytettä reilusti ja sen päälle vielä trimmattu sokerikakkupohja. Ja vielä kerros täytettä ja viimeiseki, pohjaksi sokerikakkupohja. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.
8.Värjää sugar fondant punaisella elintarvikevärillä ja rullaa siitä ohuita suikeroita, joita lisäät aivokakun pinnalle aivorihmastoksi.

 

 

Kaipaatko lisää Halloween leivottavaa? Kurkkaapa >tästä<, mitä kaikkea meillä on vuosien varrella valmistettu.

Vielä ehdit hankkia Halloweenin juhla-ja leivontatarvikkeet vaikkapa Confeteista tai verkkokaupasta.

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close