cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Omenapiirakka-cocktail

Tämä omenainen cocktail on täynnä syksyn suosikkimakuja. Omenamehu (tai siideri), kaneliviski ja vaniljavodka tekevät tästä cocktailista kivan syksyisen ja juuri sellaisen kuin omenapiirakka-cocktailin kuvittelisikin olevan. Nyt on muuten omenasesonki parhaimmillaan ja tämä onkin upeiden leivonnaisten aikaa. Siellä täällä tuntuu nyt taas olevan toinen toistaan herkullisempia omenareseptejä. 

Harmittelin tässä alkukesästä sitä, että Hirvi Herra oli käynyt napsimassa minun omenien alut parempiin suihin ja taisi siinä mennä suurin osa latvuksistakin. Joten omaa omenasatoa ei muutamaa hassua yksilöä lukuunottamatta tullut. Onneksi kaupasta löytyy kotimaisia omenoita ja kotimaista omenamehua. Siitä puheen ollen, tiesitkö, että lauantaina 4.9.2021 juhlistetaan suomalaisen ruoan päivää. Päivä kokoaa kaikki Ruokatiedon jäsenet ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjät sekä muut ruoka-alan toimijat ja kuluttajat yhdessä suomalaisen ruoan ääreen.

Me ja Dr. Sugar vietämme yhdessä Hyvää Suomesta -päivää ja jaamme teille blogeissamme teille, päivään sopivat reseptit. Olemme aiemminkin yhdistäneet voimamme ja tehneet kivoja leivonnais- ja drinkkiparituksia.

HUGO

DOLE WHIP ANANAS MARGARITA

BAHAMA MAMA

BELLINI

 

Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivän resepti on itsessään mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!

Oman maan ruoan löydät helposti, sillä ruokakaupoissa on tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta, 350 eri valmistajalta. Ja tuoteperhe kasvaa ja elää ajassa: uusia tuotteita syntyy koko ajan.

Lue lisää merkistä:

Hyvää Suomesta

Hyvää Suomesta yritykset:

Hyvää Suomesta merkin käyttäjät

 

Minä valitsin ostoskoriini Bonnen Premium täysmehua, joka on valmistettu Suomessa. Bonne Juomilla on Hyvää Suomesta merkki. Tästä inpiroituneena valmistin tämän aikuisille suunnatun omenapiirakka-cocktailin. 

 

 

Omenapiirakka-cocktail

Omenapiirakka-cocktail maistuu näin omenasesongin alla, mutta on taatusti hitti myös vaikkapa Halloweenina ja jouluna. Lämmittävät maut ovat omiaan syksy-talvisesongin aikana. 

Print Pin
5 from 1 vote

Omenapiirakka-cocktail

Annos 1 annos

Ainesosat

 • 12 cl Bonne omenatäysmehua
 • 3 cl Koskenkorva vodka vanilla
 • 3 cl Fireball whiskey

Lasin reunaan

 • sokeria
 • sitruuna- tai omenamehua
 • kanelijauhetta

Valmistus

 • Kostuta on the rocks (viski) lasin reuna sitruunamehulla ja paina se sen jälkeen kidesokeriin.
 • Laita kaikki ainekset ravistimeen. Ravista voimakkaasti noin 15 sekuntia. Lisää jäätä ravistimeen ja ravista vielä 15 sekuntia.
 • Täytä lasi jäillä. 
 • Kaada siivilän läpi lasiin.
 • Ripottele päälle halutessasi hiukan kanelijauhetta. 

 

Vinkki!

Jos sinulle ei satu olemaan vaniljavodkaa, voit korvata sen lisäämällä saman määrän vodkaa kuin reseptissä ja lisäämällä joukkoon 1/4 tl vaniljauutetta.

Omenasiiderin voi myös halutessaan korvata hyvällä omenasiiderillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Join the Conversation

 1. 5 stars
  Tää kuulostaa niin hyvältä syksyyn! 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos 🙂 Tämä on just sellainen.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close