cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Perinteinen sima

Vappu lähestyy ja nyt on viimeistään sopiva aika tehdä simaa vapuksi. Sillä kyllä se niin vain on, että sima kruunaa vapun. Ainakin meillä.
Sima ja munkit, niistä on vappujuhlat tehty.

Perinteinen-sima

Siman historiaa

Makeaa suomalaista simaa alettiin valmistaa Suomessa 1700-luvulta alkaen, jolloin se oli aluksi lähinnä kartanoiden väen juoma, sokerin ja hunajan kalleuden vuoksi. Suomalainen sima on perinteistä skandinaavista simaa makeampaa ja se sisältää vain vähän alkoholia, keskimäärin noin yhden tilavuusprosentin.
Suomalainenkin sima on todennäköisesti sisältänyt alun perin hunajaa, josta tulee myös sen nimi (sima on synonyymi medelle), mutta nykyisin tärkeimmät maun antajat ovat fariinisokeri ja sitruuna. Siman raaka-aineiden tultua myös tavallisen kansan kukkarolle sopiviksi alettiin juoma yhdistää vappuun, toukokuiseen työväenjuhlaan. Nykyään simaa juodaankin Suomessa lähinnä vapun tienoilla. ( Lähde: wikipedia )

Vapun-perinteinen-juoma-on-sima
Meillä on totuttu juomaan simaa vappuna, se on mainio juoma sellaisenaan tai maustettuna myös muissakin kevään ja kesän karkeloissa.

Kaupastakin saa simaa helposti vain koriin nostamalla, mutta ei sen valmistuskaan ole kovin aikaa vievää puuhaa. Itse tehdyssä simassa on juhlan tuntua ja juuri se oikeanlainen maku, eikö vain!

Tässä ohjeet

PERINTEISEN SIMAN VALMISTUS

 

 

Riehakasta-vappua

 

Kaipaatko simaasi hieman potkua? Maista silloin Chili-inkiväärisimaa.

chili-inkiväärisiima

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close