Elokuu on lempivuodenaikani. Luonto on niin värikylläinen ja täynnä hyviä makuja poimittavaksi lautaselle ja suuhun. Grillikauttakin on jäljellä vielä ja elokuun lempeän lämpiminä päivinä tuleekin nautittua säästä ja ulkoruokinnasta.

Olen ihastunut erilaisiin salsoihin joita tulee tarjoiltua monesti erilaisten grillattavien ruokien kylkeen. Mm. papu-, ananas- ja mansikkasalsat ovat tulleet täälläkin blogin puolella tutuiksi. Marsittan tänään jonon jatkoksi ihastuttavan makean ja mehukkaan mangosalsan.

Mangosalsa taitaa olla yksi suosikeistani juuri sen muhukkuuden ansiosta. Se maistuu ihanana lisänä grillatulle broilerille ja vaikkapa mausteiselle lohelle. Se sopii myös erilaisten tacojen ja tortillojen täytteeksi mitä parhaiten.


Raikas mangosalsa sopii monen eri grillattavan ruoan kylkeen. Makea ja mehukas mango on mitä mainioimman salsan perusta.

Mangosalsa

n. 4:lle

1 mango, kuutioituna
1 punainen paprika, kuutioituna
1 punasipuli, kuutioituna
1 limetin mehu
1 rkl jalapenoja, silputtuna
tuoretta korianteria, maun mukaan
suolaa, maun mukaan

1.Sekoita kaikki ainekset yhteen ja nosta salsa jääkaappiin vetäytymään.

 

Mangosalsan resepti on aiemmin ilmestynyt

GRILLI JA HERKULLISET LISUKKEET-KIRJASSA

 

“Monesti sanotaan, että kasvikset ovat lisukkeita, mutta nyt lisuke on uusi pääruoka.”

Joka grillikausi samat ruoat grillissä, uudelleen ja uudelleen. Valmistamme toki herkullisia burgereita ja pihvejä, mutta jätämme usein huomioimatta kasvikset ja herkulliset lisukkeet. Unohda kuitenkin tylsät salaatit ja keitetyt perunat, nyt nostetaan pääosaan mainiot kasvikset ja lisukkeet jotka nostavat grillatun ruoan uusiin korkeuksiin. Tämä ei ole kasvisgrillikirja, tämä on kirja grillauksesta ja hyvästä ruoasta.

Kirjan ohjein valmistat kuitenkin oikeasti hyvää kasvisruokaa. Kasvisten valmistus grillissä ei ole sen haastavampaa kuin lihankaan grillaus.

Kirja on tarkoitettu kaikille grillaukseen hurahtaneille kesäkokeille, jotka kaipaavat uusia ideoita grillin käyttöön, maustamiseen ja ruokalajeihin. Niille jotka tahtovat keksiä luovia tapoja valmistaa kasviksistakin hyvää grillattavaa. Myös lisukkeet nostetaan niille kuuluvalle paikalle ja kootaan oikein herkullinen kattaus grilliruokien kylkeen.

 

Tilaa kirja vaikka Adlibriksestä

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close