cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Herkullisia tapoja tuunata kanakeitto

Kanakeitto on perinteinen ja suosittu ruokalaji, joka lämmittää niin kehoa kuin mieltäkin. Vaikka perinteinen kanakeitto onkin herkullista sellaisenaan, voi sen makuun tuoda uusia ulottuvuuksia tuunaamalla sitä hieman, jos joskus kaipaat vaihtelua ja uusia makuelämyksiä. Onneksi kanakeittoa voi helposti tuunata lisäämällä erilaisia mausteita ja raaka-aineita.

Herkullisia tapoja tuunata kanakeitto

Mausteiden taikaa

Aloitetaan tuunausmatka mausteiden maailmasta. Kanakeittoa voi maustaa monin eri tavoin, joten anna rohkeasti mielikuvituksen lentää. Voit lisätä keittoon esimerkiksi currya, inkivääriä, korianteria tai paprikajauhetta. Nämä mausteet antavat keitolle uudenlaisia sävyjä ja nostavat sen maun aivan uudelle tasolle. Jos haluat antaa kanakeitolle eksoottista makua, punainen currytahna on erinomainen valinta. Lisää noin 1 rkl punaista currytahnaa noin litraan kanakeittoa ja sekoita hyvin. Jos paistat kanan, voit lisätä punaisen currytahnan paiston yhteydessä.  Currytahna tuo syvyyttä ja mausteisuutta keittoon, ja sen tulisuusasteen voit säätää oman maun mukaan. Voit löytää punaista currytahnaa hyvin varustellusta marketista.

Oma suosikkini on, Urtekramin Cajun-mausteseoksen lisääminen. Se on loistava tapa tuoda kanakeittoon mausteista potkua. Lisää noin 1 rkl mausteseosta litraan kanakeittoa ja sekoita hyvin. Cajun-mausteseos sisältää useita erilaisia mausteita, kuten paprikaa, juustokuminaa, timjamia, chiliä, valkosipulia ja sinappijauhetta, jotka antavat keitolle mausteista makua ja miellyttävää pientä tulisuutta. Voit säätää maustemäärää oman maun mukaan.

Kasvisten kirjo

Kanakeittoon voi lisätä monipuolisesti erilaisia kasviksia, jotka tuovat siihen sekä makua että ravintoaineita. Kokeile esimerkiksi lisätä keittoon pinaattia, parsakaalia, kesäkurpitsaa tai porkkanaa. Voit myös kokeilla erilaisia sipuleita, kuten purjoa tai salottisipulia, jotka antavat keitolle herkullista makua. Arjessa ja kiiressä voi kanakeiton valmistaa myös kaupan valmiista pakastejuureksista.

Lisää ruokaisuutta

Kanakeittoa voi tuunata myös lisäämällä siihen muita proteiininlähteitä. Voit esimerkiksi lisätä keittoon hieman kikherneitä ja linssejä. Näin keitosta tulee täyttävämpi ja ravintorikkaampi. Jos haluat tehdä kanakeitosta ruokaisampaa, lisää siihen riisiä tai kvinoaa. Keitä riisi tai kvinoa erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan ja lisää sitten valmis riisi tai kvinoa kanakeittoon. Voit toki lisätä riisin myös keiton aikana. Huomioi silloin kypsennysaika. Riisin tai kvinoan lisääminen antaa keitolle täyteläisyyttä ja tekee siitä ruokaisamman vaihtoehdon.

Tuoreet yrtit ja sitruunan raikkaus

Yrtit ja sitruunan mehu tuovat kanakeittoon raikkautta ja nostavat sen makua uudelle tasolle. Kokeile lisätä keittoon tuoreita yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa tai jopa minttua. Voit myös puristaa keiton päälle hieman sitruunan mehua ennen tarjoilua. Tämä tuo keittoon pirteyttä ja raikkautta.

Pähkinät ja siemenet

Lisää kanakeittoon pähkinöitä tai siemeniä antamaan sille rakennetta ja makua. Voit esimerkiksi ripotella keiton päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä tai saksanpähkinärouhetta. Tämä tuo keittoon herkullista purutuntumaa ja ravinteita.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close