cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kasvisruokaa koko perheelle – Hyvän olon kirja

Mieheni sisko Louise kysyi minulta muutama vuosi sitten, että eikö minun olisi aika tehdä kirja kestävästä ruoasta. Aika oli silloin jo kypsä sen kaltaiselle kirjalle, mutta minä en ollut. Tuntui, että en vielä siinä vaiheessa tiennyt tarpeeksi aiheesta, että olisin uskaltanut kirjoittaa siitä kirjan. Tahdoin ensin ottaa selvää ja opiskella aihetta.

Muutokset ruokavalinnoissa

Olen tässä vuosien aikana huomannut oman ajattelutapani muuttuneen totaalisesti, mitä enemmän olen oppinut. Toisaalta asianmukaisen tiedon hankinta ei aina ole helppoa ja tietoa kertyy lisää koko ajan. Olenkin koonnut tämän kirjan tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen mukaan.

Olemme perheenä tehneet suuria muutoksia ruokavalinoissamme ja siirtyneet osittain vaihtoehtoisen energian käyttöön niin kotitaloudessamme kuin myös kulkuneuvossamme. Olemme jo vuosia yrittäneet olla mahdollisimman omavaraisia viljelemällä omia kasviksia, marjoja ja yrttejä.

Varsinkin kuluneen vuoden aikana olemme saaneet huomata suuren muutoksen myös muissa ihmisissä. Ihmiset valitsevat mitä suuremmassa määrin lautaselleen kasvisruokaa ja ovat yhä tietoisempia kestävyyden kannalta edullisista ruoka-ainevalinnoista.

Avaimet muutokseen

Meillä itsellämme on kuitenkin avaimet muutokseen. Kun teet hyviä valintoja ympäristön kannalta, teet hyvää myös terveydellesi. Tarkoituksena onkin, että voit koota tämän kirjan reseptien pohjalta terveellisen ja herkullisen aterian.

Kirjassa on yli 100 koko perheelle soveltuvaa reseptiä jaoteltuna raaka-aineiden mukaan. Resepteihin on merkitty kalorimäärät, jotka on laskettu Sulamo-kalori- laskurilla. Kalorimäärät antavat  hyvän pohjan ravinnonsaannin vertailulle. Ohjeissa on myös ilmoitettu valmistustapa sekä kypsennysaika. Näin voit heti nähdä mitä ja miten kauan ruoanlaitto kestää. Tahdoin tuoda esille lisäksi vinkkejä hävikin vähentämiseen ja ruokien ja raaka-aineiden uusiokäyttöön. Kirjan ruokaohjeissa on itsessäänkin käytetty hyväksi tähteitä.

Hyvä olo

Kiinnostus kasvisruokiin lisääntyy koko ajan, ja yhä useammat ovat siirtyneet kasvisruoan suosijoiksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun tulisi olla vegaani. Se on kuitenkin hyvä valinta, kun ajattelemme ympäristöä ja omaa hyvää oloa. Monesti haaste on usein se, ettei kasvisruokia osata laittaa. Nyt voit kuitenkin tämän kirjan avulla opetella uusia ruoanlaittotapoja ja valita useammin kasviksia lautasellesi. Tästä on hyvä aloittaa matka kohti hyvää oloa.

 

 

 

 

 

 

 

Kasvisruokaa koko perheelle – Hyvän olon kirja

Kasvisruokaa koko perheelle – hyvän olon kirjan avulla opit koostamaan terveellisen ja monipuolisen kasvisruokapainotteisen ruokavalion koko perheelle, joka ylläpitää ja edistää terveyttä.

Runsaasti kasviksia ja vähän eläinperäisiä tuotteita sisältävät reseptit ovat hyväksi terveydelle sekä ympäristölle. Herkullisissa, arkeen sopivissa resepteissä huomioidaan annosten kalorimäärät sekä ruoan kypsennysaika. Valitsemalla oikeaa ruokaa lautasellesi kirjan ohjein, voit torjua sairauksia kuin myös ilmastonmuutosta.

Runsaan reseptiosion lisäksi kirjassa käydään läpi ruokasuositukset, mallilautanen ja ruoan ympäristökuormitus. Näiden oppien ja reseptien avulla voimme alentaa ruokahävikkiä ja sitä myötä myös ruoan ympäristövaikutuksia.

 

 

Tilaa Kasvisruokaa kirja vaikkapa >>TÄSTÄ<< Adlibriksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close