cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Gluteenittomat kaurakeksit

Ranteita myöjen taikinasa, Marika Kailan Gluteeniton- helpot ja herkulliset -kirja on nyt täällä. Sain kirjan käsiini heti ensimmäisten joukossa ja uppouduin siihen heti samalla, jotta voisin kertoa kirjasta myös teille.

Kirja perustuu samaan ruokafilosofiaan, kuin Marikan Ranteita myöjen taikinasa -blogi. Kaikki ansaitsevat nauttia suussa sulavista herkuista ruokavaliosta riippumatta. Gluteenittomuus on monelle välttämättömyys ja silloin tämä kirja tulee tarpeeseen. Niin itse gluteenitonta ruokavaliota noudattaville kuin myös muillekin. Mahdollisille ruoka- ja kahvivieraille tarjoilee mielellään itse tehtyjä herkkuja.

Herkkuja tässä kirjassa riittää jopa siinä määrin, että valinnanvaikeuksia tuotti, että mitä ensimmäisenä testaisin kirjasta. Kirjan välipalaosion hedelmäinen puuro kuin myös aurinkoinen tuorepuuro houkuttelivat. Merkkasin ylös jo myös kokeiltavaksi raejuustopatongin. Osaan kuvitella miten mehviä ne ovat.

Päädyin kirjan makeaan leivonnaisosioon, joka onkin kirjan runsain osio. Tällaisena perinteisten leivonnaisten ystävänä päädyin valitsemaan kaurakeksit. Tiesin, että muu perhe innostuisi niistä taatusti. Ja oikeassa olin.

Marikan kaurakekseissä on omasta kaurakeksistäni poikkeva ainesosa ja täytyy sanoa, että huikean herkullisia niistä tulikin. Meidän kotiraatimme piti näistä kovasti.

Kirjan reseptit ovat käyneet käpi tiukan seulan, sillä Marikan kaksospojat ovat toimineet koemaistajina. Onnellinen kotiraati myös siellä päässä, se on todettava!

Erityisenä mainintana kirjan resepteistä on mainittava niiden helppolukuisuus. Reseptien aineosat ovat myös jokaisen saatavilla peruskaupoista.

 

Rapsakan herkulliset, perinnekeksit syntyvät kirjan ohjein helposti myös gluteenittomasti. Näiden keksien salaisuus on ehdottomasti fariinisokerissa.

Gluteenittomat kaurakeksit

 

Gluteenittomat kaurakeksit

Annos 24

Ainesosat

 • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 2 dl fariinisokeria
 • 100 g voisulaa
 • 3/4 tl leivinjauhetta
 • 3 tl aitoa vaniljasokeria
 • 1 tl hunajaa
 • 2 1/2 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
 • 1 kananmuna

Valmistus

 • Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin.
 • Annostele leivinpaperille. Marika mainitsee, että hän pursottaa taikinan, jolloin taikinasta saa kauniin ja tasaisen pyöreitä keksejä. Voit vielä muotoilla keksiä reunoilta tarvittaessa, jos näyttää ettei se ole jostain kohtaa tasaisen pyöreä, Marika lisää.
 • Jätä paljon tilaa leviämiseen.
 • Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

 

 

 

Gluteeniton – Helpot ja herkulliset kirjan kuvaus

Kirja perustuu samaan ruokafilosofiaan kuin suosittu Ranteita myöten taikinasa -blogi : kaikki ansaitsevat nauttia suussa sulavista herkuista ruokava-liosta riippumatta.

Gluteeniton kirja tarjoaa herkulliset, mutta ennen kaikkea helpot eväät gluteenittomien vaihtoehtojen valmistamiseen. Kirja antaa maukkaita vinkkejä eri satokausien antimien hyödyntämiseen juhlapöydästä metsäretkelle. Sekä
huomioi eri ikäiset gluteenittoman ruokavalion noudattajat esimerkiksi välipalavinkeillä koululaisille, ruokaohjeita unohtamatta.

Marika Kaila
Ranteita myöjen taikinasa
2020
readme.fi

 

Kirja saatu arvostelukappaleena

 

Tilaa kirja vaikappa Adlibriksestä >>TÄSTÄ<<

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close