cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Oletko miettinyt ovatko viinirypäleet yhtään terveellisiä?

Voin sanoa, että googlailtuani ja tutkittuani asiaa, kyllä! Toinen asia onkin sitten se, että miten paikkaansa pitäviä nämä tiedot ovat. Suhtaudutaan siis Googlen infoon tietyllä terveellä järjellä varauksella.

Popsi, popsi viinirypäleitä

Viinirypäleet sisältävät paljon kuituja ja niiden mehussa on lukemani mukaan ravintoaineita, joiden on tutkittu taistelevan jopa syöpää ja sydäntauteja vastaan. Viinirypäleet yksinkertaisesti sanottuna, auttavat kehon immuunisysteemiä toimimaan paremmin.

Jos tuo jo ei sinällään vakuuttanut, niin mitäpä jos sanon, että viinirypäleet valkaisevat hampaita. Totta se on. Viinirypäleiden sisältämän hapon on todellakin todettu poistavan tummentumia hampaiden pinnasta. Eli popsi, popsi viinirypäleitä, hampaita ne valkaisee.

Ja näin kesällä, kun lenkkipolut kutsuvat, voi urheilun jälkeen napsia viinirypäleitä. Viinirypäleet sisältävät antioksidantteja joiden on todettu poistavan lihaskipua ja auttavat lihaksia toipumaan.

Ja jos nämäkään eivät vielä saa sinua lämpenemään viinirypäleille, niin kurkkaapa alas itse päivän reseptiin ja vinkkivitosiin alla.

 

Viinirypälevartaat

 

Viinirypälevartaat on kiva jälkiruoka jo sellaisenaan, mutta kokeile käyttää vartaat myös grillin kautta ennen tarjoilua.

Viinirypälevartaat

Tarvitset

Tummia ja vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä
grillivarrastikkuja
Huuhtele viinirypäleet kunnolla.
Pujota vuorotellen vihreitä ja tummia viinirypäleitä vartaaseen.
Nosta tarjolle pöytään esimerkiksi lasimaljakossa.

Vinkki 1
Voit myös grillata vartaat kuumassa grillissä nopeasti. Kääntele muuutaman kerran grillauksen aikana ja nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Vinkki 2

Pakasta viinirypälevartaat ja käytä niitä koristeellisina juoman jäähdyttäjinä, kesäkuumalla.

 

Resepti on alun perin ilmestynyt Suuri Suomalainen Grillikirjan sivuilla. Kirjasta on otettu uusi painos, sen voit bongata lehtipisteitä ympäri maan. Jos alkuperäinen loppuunmyyty teos kiinnostaa, voit laittaa minulle viestiä. Sitä on vielä joitain kappaleita jäljellä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close