cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Suupaloja ja minttulemonade

On olemassa joitain kirjoja joita vaan odottaa kuumeisesti.
Hannele Hyvärisen ja Johanna Myllymäen Suupaloja-pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta kirja on yksi sellainen.

 


Kun luin Hannelen blogisivuilta, että hänellä on kirja suunnitteilla, osasin jo silloin aavistella että jotain hyvää on luvassa.
Olen myös aktiivisesti seurannut Suupaloja-kirjan matkaa, kirjan omalta Fb sivulta, jossa olen hiljaa huokaillen ihastellut kirjan kantta ja pieniä makupaloja kirjan teosta.

Kun eilen sitten kävelin postilaatikolle ja näin, että kirja oli saapunut, ilahduin todella paljon. Keitin kupillisen kahvia ja istuin selailemaan kirjaa.

Suupaloja-kirja

Suupaloja

Niin kuin aina hypistellessäni kirjaa, oli se sitten uusi taikka vanha, sama pieni kutkuttava olo tulee jostain sisimmästä, kun selailen lehtiä ja katselen kuvia.

Suupaloja-kirjan pehmeät kuvat ovat tunnetta täynnä. Itsestänikin tuntuu, että voisin nähdä kuvien taakse ja kuulla naurun ja ilon niiden takana.

Reseptit ovat yksinkertaisuudessaan loisteliaita. Reseptit todellakin johdattavat lukijansa maailmanympärimatkalle ja minä tempaudun sille mielelläni mukaan. Makuja löytyy aina tutuista ja raikkaista Skandinaavisista ja Suomalaisista mauista Espanjan auringon innoittamiin tapaksiin ja Lähi-Idän mausteisiin ja maanläheisiin makuihin. Yhteensä eri osioita löytyy 10, osiot jotka ovat täynnä toinen toistaan herkullisimpia suupaloja.

En tiedä miksi, mutta heti kun näin Minttulemonaden ohjeen, ajattelin että tuon testaan heti myöhemmin tänään.
Lähi-Idässä matkanneena on matkoilta jäänyt muistoiksi ihanan raikkaan minttujuoman maku. Omia erilaisia virityksiä on tullut tehtyä useita, mutta aina, aina on tilaa vielä yhdelle minttulemonade reseptille. Joten koska pakkaseni on vielä pullollaan viime kesän minttusatoa, aloin minttusiirapin keittoon. ( psst..Minttusiirappi maustaa hienosti teen ja monet muut juomat)

minttulemonade

 

Minttulemonade

Noin 6 annosta

2 dl sokeria
2 dl vettä
1/2 ruukullista vahvaa minttua
3 dl tuotepuristettua sitruunanmehua ( noin 6 sitruunaa )
7-10 dl kivennäisvettä
Jääpaloja
( vaaleaa rommia tai vodkaa)
Mintunlehtiä koristeeksi

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sokeriliemeen mintunlehdet ja ohuet varret. Jäähdytä sokeriliemi. Aja sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, kunnes mintunlehdet ovat hienontuneet sokeriliemen sekaan.
Purista sitruunoista mehu ja sekoita mehu jäähtyneeseen sokeriliemeen. Lisää jääkylmää kivennäisvettä ja tarjoa jäiden kera. Koristele mintunlehdillä.

Huom!
Sokerisiirappi toimii makeuttajana useammassa Suupaloja-kirjan drinkissä, joten sitä kannattaa keittää heti vaikkapa kattilallinen. Siirappi säilyy jääkapissa noin viikon.

Nyt tahdon kohottaa tämän myötä lasini Hannelelle ja Johannalle!
Kirja oli kaikkea ja vielä enemmän. Kiitän ja toivotan teille menestyksekästä kirjavuotta!

suupaloja-hannele-hyvärinen

suupaloja-pikkuruokia-ja-naposteltavia

 

 

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close