cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Meillä on leivottu aina paljon. Ennen myös perheen nuoremmat jäsenet olivat innokkaita keittiöapulaisia ja aina halukkaita leipomaan minun kanssani.
Nyt kun lapset ovat kasvaneet ovat muut tekemiset ja harrastukset vieneet mennessään, niin että heillä ei ole aikaa ja halua enää seistä keittiössä.


Joskus kuitenkin taitaa sormet edelleen syyhytä keittiössä puuhasteluun, varsinkin kun kaverit ovat käymässä ja kaapissa ei ole mitään ”hyvää”.
Silloin käydään läpi kaapit ja etsimällä etsitään, mitä hyvää kaapin aineksista saisi aikaan.
Enää ei minunkaan aikani anna aina myötä, että seisoisin keittiössä valmistamassa herkkuja heti kun niitä pitäisi olla käden ulottuvilla.

Saimme äskettäin mieluisan paketin Kungsörneniltä joka sisälsi mm. porkkanakakku-,mutakakku-, vohveli-, suklaatorttu-, pizzapohja-,toscakakku- ja omenakakkutarvikkeet. Kaikki kätevästi ja helppokäyttöisesti valmiina jauheseoksina.

kugnsörnen

kugnsörnen morotstårta och kladdkaka

 

Kysyin pojilta josko he haluaisivat testata valmistaa pari kakkua näistä tuotteista.
Ja siltä seisomalta he suostuivat, kun kerroin kuinka helppoa ja nopeaa se on. Pojilla oli kiire lätkätreeneihin, mutta halusivat sitä ennen auttaa äitiä syödä jotain hyvää.

Leivottaviksi valikoitui porkkana- ja mutakakku.
Minä katselin vieressä, kun pojat alkoivat hommiin.
Yleensä, kun lapset ovat keittiössä niin sotku on sen mukainen. Mutta nyt ei sotkuakaan päässyt syntymään, kun kakkujen kaikki kuiva-aineet olivat kätevästi omissa pusseissaan.
Kuiviin aineisiin sekoitettiin vain hiukan sulatettua voita ja vettä. Yksi voiteli vuoan, toinen sekoitteli ja toinen kaatoi.
Mutakakku valmistui alta aikayksikön ja se otettiin ensin pöydälle jäähtymään. Porkkanakakku tarvitsi hiukan pidemmän kypsennysajan.
Mutakakku on parhaimmillaan, kun sen malttaa antaa jäähtyä, joten kysyinkin pojilta jos kävisimme puutarhasta keräämässä kakuille koristeita.
Tähän pojat suostuivat ja juoksivat suoraan pelaamaan jalkapalloa. No sen heille mieluusti soin, joten kävin keräämässä kasvimaalta viimeiset mansikat ja mustikat. Muutama mansikankukka ja mintunlehtiä vielä mukaan mutakakun koristeeksi. Ajattelin että porkkanakakkuun sopisi hennot sarviorvokin kukat ja löytyihän niitäkin vielä.

mutakakku

kugnsörnen mutakakku

kugnsörnen kladdkaka

 

Kun mutakakku oli ehtinyt jäähtyä olikin jo porkkanakakun vuoro tulla uunista ulos. Nostimme sen ritilälle jäähtymään, ennen kuin pojat valmistivat porkkanakakkupakkauksen mukana tulleen kuorrutuksen. Kun kuorrutus oli levitelty kauniisti pinnalle oli aika koristella kakut.
Tähän minut pyydettiin apuun ja yhdessä saimmekin todella upeaa jälkeä aikaiseksi.

porkkanakakku

kugnsörnen morotstårta

sweetfoodomine_showme

 

Keitimme kahvit ja kaadoimme pojille mehulasilliset ja aloimme maistella kakkuja.
Täytyy sanoa, että hämmästyin kakkujen makuja. Ne olivat todella maistuvia ja ei koskaan olisi arvannut miten nopeasti ja heposti ne syntyivät.

Kakkuja on helppo myös muokata mieleisekseen, lisäämällä esimerkiksi porkkanakakun taikinaan pähkinärouhetta tai rusinoita. Mutakakun voi maustaa vaikka ripauksella chiliä tai appelsiininkuoriraasteella.

Innoissani ajattelinkin, että näitä Kungsörnen kakkutarvikkeita täytyy hankkia jokunen hätävaraksi kaappiin. Eihän sitä koskaan tiedä, jos joskus kiire yllättää, kun tekee mieli hyvää tai yllätysvieraat seisoisivat oven takana.

kugnsörnen porkkanakakku

 BlogirinkiYhteistyössä

Kungsörnen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Ihana video! Meidän 4v nauliutui mun syliin kanssa katsomaan ihastellen kun isot pojat osaa tehdä kakun ihan itse. 😀

    1. Voi että <3 Ja kiitos! Oli hauskaa ottaa pojat pitkästä aikaa mukaan keittiöön ( ottaa ja ottaa). Kun kerran suostuivat, niin olin niin iloinen!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close