cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Päärynä Gin Fizz

Kevyen päärynäinen, päärynä gin fizz on loppukesään sopiva kilisteltävä. Sen voi valmistaa helposti myös alkoholittomana versiona.

“Me tulemme taas”, niin kuin siinä yhdessä laulussakin lauletaan! Minä ja Dr. Sugar pidimme pienen kesäloman, mutta nyt olemme taas lyöneet hynttyyt yhteen ja loihtineet teille päärynäteeman alle ihanuuksia. Täältä sivustolta löydät päärynäisen juoman, kuten tuossa alussa jo lupailin ja Dr. Sugarin puolelta taas ihanan päärynäisen leivonnaisen.

Ota ohje talteen tästä:

PÄÄRYNÄMUTAKAKKU

Mutta hypätään takaisin tähän päärynä gin fizziin. “Fizz” on sekoitettu juomamuunnelma sours-cocktailperheestä. Mikään uusi keksintö tämä cocktail ei ole, vaan ensimmäisen Gin Fizzin sanotaan löytyvän jo vuodelta 1876, eräästä cocktailkirjasta. 1900-luvun alussa tämä cocktail olikin jo ns. kaikkien huulilla, eli saavutti suosiotaan suuremmille massoille tuolloin. Tämä päärynä fizz mukailee löyhästi alkuperäistä ohjetta.

Kurkkaa tästä myös aikaisemmin valmistamani Fizz ja ota talteen vinkit mitä voit käyttää muokatessasi fizziä:

GIN FIZZ

 

Ennen kuin aloitat Päärynä Gin Fizzin valmistuksen, tarvitset päärynäsiirappia.

PÄÄRYNÄSIIRAPPI

Älä murehdi, jos mietit heti, että kuka sellaisia jaksaa keitellä. Tämän siirapin valmistuksessa ei nokka kauaa tuhise ja se valmistuu vain kolmesta ainesosasta. Tarvitset päärynää, sokeria ja vettä ja noin 15 minuuttia ajastasi. Sen jälkeen sinulla on ihanaa päärynäsiirappia, joka maistuu niin erilaisten juomien makeuttajana sekä lettujen, vohveleiden, jäätelön ja kakkujen täytteenä. Ja suosittelen myös kokeilemaan sitä salaatin kastikkeena, jos salaatissasi sattuu olemaan sinihomejuustoa ja pähkinöitä. Hurjan hyvää!

 

Vinkki!

Jos haluat lisää makeutta ja koristella cocktailin, voit tehdä siihen sokeri-kanelireunan tai vaikkapa kinuskireunan, kuten minä tein.

Päärynä Gin Fizz

Perinteinen fizz hauskalla, päärynäisellä twistillä. Perinteistä fizziä hiukan makeampi versio.
Annos 1 annos

Ainesosat

  • 4.5 cl giniä alkoholitonkin käy
  • 2 cl sitruunan mehua
  • 3 cl päärynäsiirappia
  • soodavettä

Lisäksi

  • jäitä

Koristeluun

  • päärynä viipale halutessasi

Valmistus

  • Lisää ainekset shakeriin jäiden kanssa ja ravistele.
  • Lisää lasiin jäitä ja päärynäviipale ja siivilöi juoma lasiin.
  • Jatka soodavedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close