cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Royal Ignition (sour)

Kuten kerroin teille tässä aiemmin, niin olen syventynyt cocktailien maailmaan hieman syvemmin, opiskelemalla alaa.

Mixologian kurssin päättötyönä kehitin Royal Ignition nimisen sour cocktail. Päättötyön tarkoituksena oli käyttää kurssin oppeja ja valmistaa sour-perheen, perus 2/1/1 , korvaamalla mm. tinktuurat/katkerot, likööri, happo, sokeri tai vaihtamalla alkoholi tai lisäämällä valkuainen. Tarkoituksena kuitenkin säilyttää sour-cocktailin balanssi.

Tiesin, että tahdon valmistaa whisky pohjaisen cocktailin. Lähdin siis maistelemaan ensin niitä ja yhdistämään sen seuraksi sopivaa likööriä. Näin talven kylmimpien kuukausien aikana kaipaa (ainakin minä) jotain lämmittävää (vaikka itse drinkki nautitaankin kylmänä) ja mausteista. Fireball-likööri tuntui sopivalta valinnalta ja lähdin sitten hakemaan näiden kanssa sopivaa happo/makeus tasapainoa. Tiesin myös, että tahdon tuoda drinkkiin valkuaisvaahdon, joka hieman pehmentää makuja.

Koska appelsiini on nyt sesongissa, pääsi se tuomaan omalta osaltaan makua ja happoa, samassa suhteessa sitruunan mehun kanssa. Kokeilin ja maistelin myös erilaisia makean suhteita näihin aineksiin nähden ja huomasin, että pystyin vähentämään sokerisiirapin määrää alkuperäisestä, koska appelsiinimehu oli itsessään makeaa. Viimeisellä kierroksella huomasin, että voisin lisätä mukaan myös hitusen laadukasta vaniljauutetta. Ja näin oli täydellinen ja tasapainoinen talven cocktail valmis.

Salainen ainesosa – se pieni extra

Sain opettajaltani palautetta ja kiitosta cocktailista. Vaniljauute oli sopinut tähän todella erinomaisesti. Jos sinä päätät kokeilla tätä drinkkiä, niin kerro ihmeessä mielipiteesi, mitä mieltä olit?

 

 

Royal Ignition eli vapaasti käännettynä kuninkaallinen sytytys. Koska onhan se nyt ensimmäinen ihan itse kehitelty drinkki nimettävä sen arvoisella tavalla.

Royal Ignition (Sour)

Alkuperäinen päättötyö ohje ounce-mitalla

Tarvitset

 • 1 1/2 ounce Crown Royal Whisky
 • 3/4 ounce Fireball likööriä
 • 1/2 ounce (tuoretta) appelsiinin mehua
 • 1/2 ounce (tuoretta) sitruunan mehua
 • 1/2 ounce sokerisiirappia
 • 3/4 ounce valkuaista
 • 1/2 tl vaniljauutetta

 

Päälle ja koristeluun

 • appelsiinin kuori ja kanelijauhe

 

Valmistus

 1. Laita kaikki ainekset ravistimeen. Ravista voimakkaasti noin 15 sekuntia. Lisää jäät ravistimeen ja ravista vielä 30 sekuntia.
 2. Kaada jäiden päälle on the rocks (viskilasiin) lasiin.
 3. Koristele appelsiinkinkuorella. Ripottele pinnalle hiukan kanelijauhetta.

 

Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.

Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close