cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Espresso Martini

Nimestään huolimatta Espresso Martini ei ole ns. todellinen martini. Siinä ei ole lainkaan giniä eikä vermuttia, vaan sen pohjana käytetään vodkaa. Se on kuitenkin yksi monista drinkeistä, joka käyttää siitä huolimatta nimeä martini. Tämän cocktailin resepti vaihtelee hiukan lähteestä riippuen. Perinteisesti siihen käytetään Kahlúa tai Tia Mariaa.

Tämä cocktail on helppo valmistaa myös kotona. Mutta tätä varten tarvitset espressokeitin. Espresso Martinille on tyypillistä sen paksu sekä kermainen vaahto. Se syntyy tuoreen, vasta valmistetun espresson cremasta. (Sitä ei ikävä kyllä pysty korvaamaan suodatetulla kahvilla.) Voit kokeilla valmistaa cocktailin myös cold brew -kahvista. Se on maultaan lähempänä espressoa kuin tavallinen suodatinkahvi.

 

Espresso Martini

Espresso Martinin kehittäjä on Lontoolainen Dick Bradsell, joka työskenteli Fred’s Clubilla 1980-luvun lopulla. Bradsell kertoi naisasiakkaan saapuneen tiskille ja tilanneen cocktailin joka ”first wake me up, then F**k me up”, joten Bradsell päätti yhdistää kahvin, liköörin ja vodkan.

Espresso Martini on mainio juoma sellaisenaan tai digestiivinä illallisen jälkeen!

 

 

Espresso Martini

Annos 1

Ainesosat

  • 3 cl vodkaa
  • 3 cl Kahlua-kahvilikööriä
  • 3 cl kuumaa espressoa
  • sokerisiirappia maun mukaan

Koristeeksi

  • 3 kahvipapua

Valmistus

  • Mittaa cocktailshakerin metalliosaan 3 cl vodkaa, 3 cl kahvilikööriä ja 3 cl espressoa. 
  • Sekoita ja maista - lisää tarvittaessa hieman sokerisiirappia, jos pidät makeammasta. 
  • Täytä shaker jäillä, sulje kansi ja ravista juomaa voimakkaasti 15-30 sekuntia, kunnes shakerin pinta tuntuu kylmältä.
  •  Siivilöi juoma tarjoilulasiin ja koristele kolmella kahvipavulla.

Tiesitkö, että voit vetää mutkat suoriksi, jos mielesi tekee Espresso Martinia. Tätä klassikko-cocktailia on saatavilla myös tölkkiin pakattuna. Tölkkiin pakattu Kahlúa Espresso Martinin salaisuus on siinä, kun aukaiset tölkin, niin paineenmuutos synnyttää juoman pinnalle Espresso Martinille ominaisen kermaisen vaahdon. Avaamisen jälkeen juoma kaadetaan tölkistä kahteen coctaillasiin ja vaahdon annetaan laskeutua 20 sekuntia ennen nauttimista.

LUE LISÄÄ

ESPRESSO MARTINI TÖLKISSÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close