cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Gluteeniton keksikäs kääretorttu


 

Seuraava resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Schärin kanssa.

Tänään puhutaan kekseistä, koska kekseistä on moneksi. Niitä voi laittaa tarjolle sellaisenaan tai käyttää piirakan tai hyydykekakkujen pohjissa. Niistä voi pyöritellä vaikka cake popseja. Keksit ovat myös oivallisia kakkujen kääretorttujen ja kuppikakkujen koristeita. Murusteltuna, halkaistuna ja kokonaisina. Keksejä on aina hyvä olla kaapissa, se on tullut monesti todettua.

Nykyään minulta löytyy kaapista melkeinpä ainoastaan gluteenittomia keksejä, koska kummityttöni on keliaakikko.
Alussa, kun sain tietää hänen keliakiastaan, unohdin monesti, että hänellekin olisi suotavaa olla tarjottavaa. Monesti, kun kyläilemään tullaan spontaanisti, on kaapissa hyvä olla hätävaravarasto, ainakin keksejä. Juuri niitä gluteenittomia keksejä.

Koska tiedän, että kummityttö pitää Schärin gluteenittomista kekseistä, on niitä siis kaapissa muutamaa eri sorttia. Chocolate O`s maitokreemitäytteiset suklaakeksit ( joita myös alla olevassa reseptissä on käytetty ) ovat minun lempikeksejä. Biscotti con Cicciolatat tulevatkin sitten hyvällä kakkossijalla ja suolaisista kekseistä Salinis suolarinkelit on niitä joita aina löytyy kaapista. Tai no siis melkein aina, jos ei joku minä ole ehtinyt tyhjentää hätävarastoa.

Schär-gluteenittomat-keksit

 

Tehän tiedätte myös mieltymykseni helppoihin resepteihin, vedän mutkat yleensä aina suoriksi, jos mahdollista. Kääretorttu on siksi yksi luottoleivonnaisistani. Se valmistuu nopeasti ja siitä on niin helppo saada näyttävän näköinen vähällä vaivalla. Ja kuten alussa sanoin, kekseillä saa koristeltua kääretortun melko näpsäkän näköiseksi, tumpelompikin kotikondiittori. Siksipä minulta löytyy useimmiten myös kääretorttu pakkasesta, gluteenittomasti valmistettuna luonnollisesti. Sen voi sulattaa nopeasti ja koristella niillä hätävarakekseillä ja yllättää vieraat.

Schär-Chocolate-O`s

Gluteenittomat-schär-keksit

 

Yleensä kun leivon ja valmistan tarjottavat synttäreille, juhliin tms. ja mukana on keliaakikko, valmistan kaikki tarjottavat gluteenittomasti. Gluteenittomuus ei tarkoita missään nimessä huonompaa tai kompromissia. Hyviä gluteenittomia valmistuotteita löytyy Schäriltä kiitettävästi. Ja tietenkin tuotteita myös gluteenittomaan leivontaan ja ruoanlaittoon, jauhoista pastoihin. Se pitää vielä mainita tässä kohtaa, että näistä Schärin luontaisesti gluteenittomista kekseistä ei muuten erota mausta tai tekstuurista, onko ne gluteenittomia vai ei.

Ja jotta vieraille olisi tarjolla muutakin kuin pelkästään makeaa, niin Schäriltä löytyy myös suolaisia keksejä. Esim Schärin Crackers keksien päälle voi koota leikkeleitä ja laittaa tarjolle suolaisena naposteltavaa. Tai Salinikset ja Saltit kulhoihin ja jos oikein tahtoo nähdä vaivaa, niin niille voi sekoittaa seuraksi jonkun kivan dippikastikkeen.

Joten seuraavan kerran, kun mietit tarjottavaa vieraille, niin miten olisi jos järjestäisit keksikkäät tarjottavat?

Keksikäs-kääretorttu

 

Gluteeniton keksikäs kääretorttu

n. 12 annosta

Taikina:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:n. 200 g Lemon tai passion curdia

Päälle:
2 dl vispikermaa
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
100 g lemon tai passion curdia
6-8 kpl Schär Chocolate O`s keksiä murusteltuna
4 kpl Schär Orangino keksiä

Valmistus:

1.Laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen.
2.Vatkaa munat ja sokeri yhteen, valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3.Sekoita yhteen perunajauhot ja leivinjauhe.Sekoita jauhoseos käännellen muna-sokerivaahtoon.
4.Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
5.Paista pohjaa uunin keskitasossa n. 5-6 minuuttia, hieman uunista riippuen.
6.Laita pöydälle leivinpaperi ja sokeroi se.
7.Nosta kääretorttu uunista ja kiepauta levy suoraan sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista levyssä kiinni oleva leivinpaperi.
8.Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
10.Levitä lemon curd kääretorttulevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri levy rullalle ja jätä sauma puoli alaspäin. Nosta jääkaappiin odottamaan koristelua ja tarjoilua.
11.Vatkaa vispikerma, vaniljakreemijauhe ja lemon curd kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota tai levitä kermaseos kääretortun päälle haluamallasi tavalla. ( Säästä hiukan kermaa )
12.Murustele Schär Chocolate O`s keksit murusiksi ja ripottele kakun pinnalle.
13.Pursota lopusta kermasta kakun päälle jokunen ruusuke.
14.Puolita Schär Orangino keksit ja nosta kakun päälle koristeeksi.

 

Gluteenittomat-Chocolate-O`s-keksit

Gluteeniton-kääretorttu

Keksikäs-kääretorttu-pla

Gluteeniton-kääretorttu-lemon-curd-täytteellä

foodlover-logo-rgb

Kaupallisessa yhteistyössä Schär

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close