cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Ura ruoka-alalla: Tarinani ruoan ja juoman parissa

Sain toissa päivänä haastattelupyynnön erääseen lehteen ja minua pyydettiin kertomaan hiukan urastani ja kuinka alun perin päädyin ruoka-alalle.  Ajattelin jakaa myös kanssanne lyhennetyn version tarinastani ja kertoa, miten erilaiset kokemukset veivät minut tähän ammattiin.

Ura ruoka-alalla: Tarinani ruoan ja juoman parissa

Aloitetaanpa alusta. Lapsuudessani vietin paljon aikaa mummini kanssa keittiössä. Hän oli todellinen keittiövelho, ja hänen innoittamanaan sain ensimmäiset kosketukseni ruoanlaittoon ja leivontaan. Kuitenkin nuorempana haaveilin enemmän motocross-urasta ja kirjoittajan työstä. Olin aina kirjoitellut runoja, novelleja ja muita tekstejä, ja se oli minulle tärkeä harrastus.

Kun oli aika valita opintopolkua, hakeuduin talouskouluun odottaessani tarpeeksi ikää aloittaakseni lähihoitajaopinnot. Tein töitä vuodeosastolla ja dementiayksikössä. Ruoanlaitto ja leipominen olivat jo silloin rakkaita harrastuksia, ja minä olin usein se, joka vastasi ruoan valmistamisesta ja juhlien järjestämisestä (suurelle joukolle ihmisiä) ystäville ja sukulaisille. Tein myöhemmin töitä myös hotelli- ja ravintolakeittiöissä sekä välillä baareissa, niin tiskin takana kuin tarjoilijana.

Kouluttauduin myöhemmin sijoitusneuvojaksi ja teinkin jonkun aikaa reskontranhoitajan töitä.

Kuitenkin tunsin syvällä sisimmässäni, että ruoka ja juoma olivat ehkä sittenkin kutsumukseni. Ihmiset ympärilläni alkoivat huomata intohimoni ruoanlaittoa kohtaan ja kyselivät usein reseptejä ja ruokavinkkejä. Eräänä päivänä eräs henkilö ehdotti, että perustaisin oman blogin ja jakaisin muillekin ruokainspiraatiota. Aluksi olin hieman epävarma kyvyistäni, mutta rohkaistuin ja päätin antaa sille mahdollisuuden.

Blogini alkoi saada yhä enemmän huomiota, ja sain positiivista palautetta resepteistäni ja ruokakuvistani. Tämä innosti minua vielä enemmän ja päätin perustaa oman yrityksen. Pian sain myös ensimmäiset asiakkaani, ja samoihin aikoihin sain myös yhteydenoton kustantamolta kirjoitusprojektista. Aloin kehittää reseptejä, ottaa valokuvia ja luoda somesisältöä eri yrityksille ruoka- ja juoma-alalla.

 

Monipuolisesti alalla

Olen vuosien varrella tehnyt monipuolisesti töitä erilaisten suomalaisten ja ruotsalaisten elintarvike- ja juoma-alan yritysten kanssa. Olen luonut heille reseptiikkaa, kuvia ja mainosmateriaalia painettuihin ja digitaalisiin medioihin. Olen myös tehnyt käännöstöitä sekä toiminut erilaisten elintarvikkeiden ja juomien maahantuojana. Nykyään teen myös haastatteluja sekä kirjoitan artikkeleita yrityksille.

Laajensin osaamistani opiskelemalla mixologiaa, sommelieriksi, ravintoterapeutiksi ja tällä hetkellä opiskelen visualistiksi. Olenkin sitä mieltä, että vierivä kivi ei sammaloidu ja rakastan oppia uutta. Tällä alalla tulee myös koko ajan niin paljon uutta, että kehityksessä on hyvä pysyä mukana.

Tämän matkan varrella olen myös kirjoittanut useita ruokakirjoja. Vuodesta 2014 lähtien olen julkaissut jo 30 kirjaa, jotka ovat saaneet suosiota uusintapainosten myötä.

Olen kiitollinen kaikista mahtavista kokemuksista, asiakkaista, mahdollisuuksista ja kohtaamisista, joita olen saanut kokea vuosien varrella urallani ruoka-alalla. On ollut uskomatonta saada työskennellä mielenkiintoisten ja arvostettujen yritysten kanssa, luoda herkullisia reseptejä ja kuvia sekä jakaa rakkauttani ruokaan ja juomaan myös teidän kanssanne.

Jokainen asiakas, joka on luottanut minuun luomaan reseptejä, ottamaan kuvia tai auttamaan markkinoinnissa, on ollut arvokas osa matkaani. Olen oppinut paljon jokaisesta projektista ja saanut arvokasta palautetta, joka on auttanut minua kehittymään ammatillisesti.

Mahdollisuus kirjoittaa ruokakirjoja on ollut myös yksi unelmani toteutuminen. On ollut ilo nähdä kirjojeni saavuttavan suosiota ja saada palautetta lukijoilta. Kiitän teitä jokaista, jotka ovat tukeneet minua matkallani ja inspiroineet minua jatkamaan eteenpäin.

En voisi olla kiitollisempi siitä, miten ruoka ja juoma ovat tulleet tärkeäksi osaksi elämääni. Ne ovat paitsi ammattini, myös intohimoni ja tapa ilmaista luovuuttani. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet osa tätä matkaa. Jatketaan yhdessä ruoan ja juoman parissa ja luodaan maistuvia hetkiä!

 

Kirjoittamiani kirjoja:

README.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close