cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Isoäidin Parhaat Leivonnaiset: Nostalgiset Kuivakakut

Tänään haluan keskittyä erityisesti kuivakakkuihin – näihin nostalgisiin herkkuihin, jotka ovat ilahduttaneet kahvipöydissä jo vuosikymmenien ajan.

Minun isoäitini keittiössä tuoksui usein vastaleivottujen leivonnaisten houkutteleva tuoksu. Muistan vieläkin elävästi, kuinka sain olla hänen (ja ukin) mukana leivontapuuhissa. Mummulta opin parhaat vinkit ja salat herkullisten leivonnaisten valmistamiseen. Nämä leivonnaiset olivat täynnä rakkautta ja perinteitä, ja niiden maistaminen toi ja tuo yhä edelleen aina mieleen lämpimiä muistoja.

Isoäidin parhaat reseptit ovat tallentuneet kirjoittamiini leivontakirjoihin, jotka halusin jakaa muiden kanssa.

ISOÄIDIN PARHAAT RESEPTIT KIRJA

oli suuri menestys ja se on ikävä kyllä loppuunmyyty kaikkialta muualta, mutta minulta löydät vielä joitain kappaleita myytäväksi, tästä järkälemäisestä opuksesta. Jos kirja kiinnostaa, niin laita meiliä: sari(at)sweetfoodomine.com

Pelkästään leivonnaisiin keskittyvä kirja

ISOÄIDIN PARHAAT LEIVONNAISET JA LEIVÄT kirjaa sen sijaan löytyy vielä, ja sitä voit tilata suoraan minulta ja useimmista kirjakaupoista, esim. Adlibriksesta. (Linkki edellä vie Adlibrikseen.)

 

 

 

Minut tuntevat ja blogia seuranneet tietänevät jo ihastukseni kuivakakkuja kohtaan. Ehkä juuri niiden ansiosta innostuin aikoinaan leivonnasta ja ne ovatkin tärkeä osa myös kirjoittamissani Isoäidin reseptikirjoissa.

Kuivakakut ovat todellisia klassikoita, jotka ovat valloittaneet suomalaisten sydämet jo vuosikymmenten ajan. Näiden leivonnaisten salaisuus piilee niiden yksinkertaisessa kauneudessa ja maistuvassa koostumuksessa. Täyteläinen voi, sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot yhdistyvät täydellisesti, luoden ihanan kakun, joka sulaa suussa.

Nämä ihanat kuivakakut eivät ole menettäneet viehätystään nykypäivänäkään. Ne ovat yhä suosittuja kahvipöydissä, tarjoten lohtua ja iloa kiireisen arjen keskellä. Klassiset maut, kuten sitruuna, appelsiini tai vanilja, hurmaavat yhä makunystyrät ja tuovat mieleen lapsuuden herkkuhetket.

Kuivakakut ovat myös monipuolisia – voit lisätä niihin erilaisia mausteita, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä, jolloin ne saavat oman persoonallisen twistinsä. Voit myös kokeilla erilaisia kuorrutuksia tai koristeluja, jotta kakku näyttää yhtä houkuttelevalta kuin maistuu.

Joten, seuraavan kerran kun istut kahvikupposen ääreen, anna itsellesi lupa nauttia herkullinen palanen nostalgiaa kuivakakun muodossa. Anna sen tuoda hymy huulillesi ja muistoja mieleesi. Jaa se ystäviesi ja perheesi kanssa, ja näe kuinka nämä ihanat leivonnaiset hurmaavat vielä tämänkin päivän kahvipöydät.

ISOÄIDIN PARHAAT LEIVONNAISET JA LEIVÄT -KIRJA

Leivonta isoäidin reseptien mukaan tuo mukanaan enemmän kuin vain herkullisia makuelämyksiä. Se tuo mukanaan myös lämpimiä muistoja, perinteitä ja yhteisöllisyyttä. Istuudu siis hetkeksi alas, avaa leivontakirja ja anna itsesi uppoutua näiden aarteiden maailmaan.

Isoäidin parhaat leivonnaiset ja leivät -kirja on aarre, joka välittää sukupolvien välisen leivontaperinteen ja pitää elossa rakkaimmat maut ja tuoksut. Toivon, että voit löytää tästä inspiraatiota ja iloa leivontahetkiisi. Muista jakaa omat kuivakakkumuistosi ja reseptisi kommenttiosiossa – haluan mielelläni kuulla, miten nämä ihanat leivonnaiset ovat hurmanneet teidänkin kahvipöytänne!

 

 

TILAA KIRJA TÄSTÄ (Mainoslinkki Adlibrikseen)

 

 

Kirjoittamiani kirjoja myy suurin osa Suomen suurimmista kirjakaupoista. Voit myös ottaa minuun yhteyttä koskien kirjoja. Minulta löytyy pieni varasto kaikista kirjoittamistani kirjoista.

sari(at)sweetfoodomine.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close