cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Syötävät ja juotavat lahjat

Luin juuri äsken Syödään yhdessä -sivustolta seuraavan faktan.

Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimukset osoittavat, että yhdessäoloon käytetty aika perheen ulkopuolella on vähentynyt tasaisesti jo pitkän aikaa. Tuore tutkimus vahvistaa aiempia käsityksiä. Suuri osa suomalaisista näyttää kyläilevän vain “jouluna ja juhannuksena”.

Tilastokeskuksen tutkimuksiin on uskomista, sillä joulua kohden mennessä on kyläily aina itsestäänselvyys. Yleensä loppuvuodelle ajoittuu hieman harvinaisemmat vierailut. Tahdotaan muistaa ja osoittaa, että vierailulle mennessä on ajateltu toista ja otetaan mukaan yleensä pieni lahja.

Ja mikäpä on sen mukavampaa kuin saada antaa jotain ajatuksella hankittua. Erilaiset leivonnaiset on yleensä aina varma hankinta. Leivonnaiselle, esimerkiksi tälle hedelmä-pähkinäleivälle sopii mukaan viemisiksi viini.  Tai kasaa kokoon pieni herkkukori kekseineen ja juustoineen.

 

baron-de-ley-ja-hedelma-pahkinaleipa

 

Me veimme äskettäin kyläilemään mennessä mukanamme Baron de Ley Reservan ja sen seuraksi sopivaa Manchego juustoa.
Olin leiponut mukaan viemisiksi myös Hedelmä-pähkinäleipää.

 

baron-de-ley-reserva-rioja

Täydellinen kombo, meidän kaikkien mielestä. Manchego ja Baron de Ley Reserva olivat kuin tehdyt toisilleen.

Syötävät ja juotavat lahjat

Baron de Ley Reserva pukeutuu nyt kauniisiin kääreisiin ja on jo sellaisenaan upea vietävä, mutta kun pakkaat seuraksi Manchego juustoa ja hedelmä-pähkinäleipää on vietävä vieläkin upeampi.

baron-de-ley-reserva

 

Tarina
Baron de Ley Reserva on valmistettu valikoiduista vuonna 1985 istutetuista Mendavian tarhan Tempranillo-rypäleistä. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä 20 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty pulloissa vielä kaksi vuotta ennen myyntiä. Baron de Ley Reserva on modernin tyylin Riojalainen, jossa hedelmäisyys, hapokkuus ja samettisen kypsät tanniinit ovat tasapainossa. Vuonna 2015 Brittiläinen Decanter-lehti valitsi Baron de Ley Reservan Rioja-vertailunsa parhaaksi viiniksi antaen sille huikeat 95+ pistettä!

Lue tästä lisää viinistä.

 

 

viini-ja-juustot

Yhteistyössä
Viikonviini

Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.

Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

TallennaTallenna

Comments are closed.

Join the Conversation

  1. Ajatuksella mietityt hyödylliset lahjat/tuliaiset on aina mukavia 🙂 Paljon mielummin jotain kuluvaa, kuin ainainen kynttilänjalka tai koriste-esine.
    Itse en suosi ihan hirveästi viinejä tai muita alkoholeja lahjoina, mutta erilaiset ruokalahjat on kyllä kivoja! Usein jouluisin ollaan laitettu tuttavaperheiden ym. paketteihin hyviä juustoja, hilloja tai joku joulu taisin tehdä peräti pienet kuivakakut kaikille. Mielikuvitushan näissä on vain rajana ja pienelläkin vaivalla saa hyviä lahjoja aikaan!

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Ruokalahjat on kyllä aina kivoja. Enimmäkseen tulee tehtyä kuivakakkuja keksejä. Puhumattakaan kaikista kotonatehdyistä saippuoista ja kaunestuotteista. Mutta ne onkin jo toien aihe 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close