cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sen kunniaksi laitoimme Dr. Sugarin kanssa hynttyyt yhteen ja teimme teidän iloksenne ja päivän kunniaksi makean leivonnaisen ja drinkin. Täältä Sweet Food O`Mine -blogin puolelta löydät Bahama Mama cocktailin ohjeen ja Dr. Sugar blogista herkulliset trooppisia makuja yhdistelevät kuppikakut, jotka on maustettu kookoksella ja tummalla rommilla, ja kuorrutteessa on hedelmäisiä makuja ja vaniljaa.

 

 

 

>Klikkaa tästä DR. SUGAR BLOGIIN<<

 

 

Lisäksi meillä on tulossa lisää yhteistyötä, jossa yhdistelemme drinkkejä ja leivonnaisia. Pysykäähän siis kuulolla.

 

 

Kolmea rommia yhdistävä Bahama Mama on raikkaan trooppinen drinkki. Tästä(kin) drinkistä löytyy erilaisia versioita, mutta niitä yhdistää juuri tuo kolmen eri rommin yhdistelmä. Joissakin ohjeissa joukkoon lisätään myös loraus limetin mehua.

Bahama Mama

  • 30 ml vaaleaa rommia
  • 30 ml Malibua
  • 15 ml tummaa rommia
  • 60 ml appelsiinimehua
  • 60 ml ananasmehua
  • grenadinea

Koristeluun

  • appelsiiniviipale

 

 

Valmistus

  1. Täytä hurrikaanilasi jäillä ja kaada päälle rommit, appelsiinimehu, ananasmehu ja loraus grenadineä.
  2. Koristele.

 

Huom!

Minulla sattui olemaan Dead Mans Fingersin coconut rommia jota käytin tähän, mutta voit hyvin käyttää myös Malibua.

 

 

 

Tiedätkö sinä miksi naistenpäivää vietetään?

 

Kansainvälinen naistenpäivä

YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran maaliskuun 8. päivänä vuonna 1975. Samana vuonna vietettiin YK:n kansainvälistä naisten teemavuotta, jota seurasi naisten vuosikymmen 1976-1985 sekä useita naisten maailmankonferensseja. Naistenpäivän historia ulottuu kuitenkin jo 1900-luvun alkuun. Vuonna 1910 Kööpenhaminassa kokoontunut sosialistinen internationaali päätti naistenpäivän vietosta, tarkoituksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä.

Sukupuolten välisen tasa-arvon periaate on vahvistettu jo YK:n peruskirjassa vuonna 1945. Kaikkinaisen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus hyväksyttiin YK:ssa vuonna 1979. Suomi ratifioi sopimuksen vuonna 1986.

Neljännessä naisten maailmankonferensissä Pekingissä vuonna 1995 hyväksyttiin Pekingin julistus ja toimintaohjelma, jonka tavoitteena on aktiivisesti poistaa esteitä naisten oikeuksien tieltä. Suomi on sitoutunut Pekingin asiakirjan tavoitteisiin.

Tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistäminen on myös tärkeä osa Agenda 2030 -tavoitteita. Tavoitteen 5 päämääränä on sukupuolten tasa-arvo sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien ja mahdollisuuksien vahvistaminen kaikilla sektoreilla.

Lähde: Suomen YK-liitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close