cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Keskilännen keittiöt

Keskilännen keittiöt on Amerikkalaisten kirjakauppiaiden valinta vuoden parhaaksi esikoiseksi 2016.

Kirjassa yhdistyy riipaiseva tarina ihmisistä ja ruoasta, joka johdattelee kirjan tarinaa.

 

sweetfoodomine_showme

 

Kirjaa lukieassa tulee niin nälkä että kyynel silmäkulmaan. Kieltämättä aika erikoinen yhdistelmä romaanissa. Mutta ei Book Forum turhaa kuvaile kirjaa ensimmäiseksi “foodie-kulttuuria kartoittavaksi romaaniksi.”

Reseptien ystäviä ilahduttaa varmasti se, että kirjassa kuvailtujen herkkujen reseptejä tosiaan löytyy kirjasta.
Minä merkkasin jo sivut, joilta löytyy ylösnousemussarvien ja peltikakun ohje.

On jollain tapaa mahtava päästä itse osalliseksi kirjan tarinaa ja päästä paistamaan ja maistamaan samoja herkkuja, joita kirjan päähenkilötkin.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kevyeksi kesälukemiseksi.

Kaikki alkaa lipeäkalasta. Sitten seuraa suuri tomaattionnettomuus ja heti kannoilla skandaalinkäryinen chiliepisodi. Eva Thorvaldin lapsuuteen mahtuu merkillisiä ruokamuistoja mutta myös katkera menetys. Mutta miten Evasta tuli Eva, erakkomainen kulttikokki, jonka järjestämille illallisille on neljän vuoden jonotuslista? Pala palalta hahmottuva romaani on paitsi tarina Evasta myös kurkistus Keskilännen keittiöihin, joista löytyy niin nokkavia ruokasnobeja kuin leivontakisojen raivostuttamia eläkeläisrouvia. ( Sipoon kirjasto )

Kirjan kuvaus:
Eva Thorvald järjestää tuhansia dollareita maksavia illalliskutsuja, joille on vuosien jono. Mutta miten Evasta tuli Eva, erakkomainen kulttikokki ja ruokasnobien jumalatar? Ääneen päästetään kirjava joukko ihmisiä, joiden kertomana hahmottuu paitsi Evan tarina myös Keskilännen ruokakulttuurin muutos. Pinnalta pisteliään hauska, muotivillityksille ja trendihysteerikoille irvaileva romaani kätkee sisäänsä runsaasti lämpöä, kourallisen reseptejä ja kosolti kaunokirjallista taikaa.

Kustantaja : Tammi
Alkuperäisteos: Kitchens of The Great Midwest
Suomentaja: Mari Hallivuori
Kirja saatu arvostelukappaleena

 

Kirja Adlibris sivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close