cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

(Villikirsikka) tee-sokerisiirappi

Sokeriliemi, eli drinkkien perusainesosa on helppoa valmistaa itse – sokeriliemi tasapainottaa drinkin makuja. Mitäpä jos lähtisit hakemaan sokeriirapin avulla uusia ulottuvuuksia drinkillesi.  

Sokerisiirappi on yleinen makeutusaine, jota löytyy usein erilaisista juomaresepteistä, erityisesti cocktaileista. Tämä helposti valmistuva tee-sokerisiirappi on todennäköisesti yksi helpoimmista maustetuista sokerisiirapeista, joita voit itse valmistaa.

Perus-sokerisiirappi koostuu yhtä suuresta osasta vettä ja sokeria. Tässä sokerisiirapissa lisätään kuitenkin kolmas ainesosa, antamaan sille upea makuvivahde.

Tässä kohtaa vain mielikuvitus on rajana sille, millä erilaisilla teen mauilla tahdot sokerisiirappisi maustaa. Voit kokeilla vaikkapa perinteistä earl greytä. Myös chai, persikka ja vaikkapa matcha ovat mainioita vaihtoehtoja.

Minä valmistin tällä kertaa ihanaa tee-sokerisiirappia villikirsikka teestä. Sain maistuvan paketillisen teetä Lue & Maista -tililtäkin tutulta, Annalta. www.teahouse.fi , The of wehmais villikirsikka toi tälle sokerisiirapille aivan hurmaavan maun. Dr. Pepper, mutta paljon hienostuneempi, näin kuvailisin makua.

 

 

Voit käyttää tee-sokerisiirappia muuallekin kuin drinkkeihin. Kokeile maustaa esimerkiksi pannukakut, jäätelö tai vaikkapa kivennäisvesi tällä ihanalla siirapilla.

(Villikirsikka) Tee-sokerisiirappi

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 rkl irtoteetä tai maun mukaan
  1. Mittaa kattilaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää veteen tee.
  2. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  3. Siivilöi tee vedestä ja kaada valmistunut tee takaisin kattilaan.
  4. Kuumenna tee kiehuvaksi ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on kokonaan sulanut joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Anna siirapin jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin pullotat sen.
  5. Pullota siirappi steriiliin pulloon.
  6. Säilytä sokerisiirappia jääkaapissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close