Koko perheen juhlajuoma

  Muistatteko chili-inkiväärisiman jota valmistin viime vuonna? Ihastuin makusimoihin jo kauan ennen sitä ja olen tuunaillutkin perinteistä simaa eri tavoin. Simaan on lisäilty niin inkivääriä, appelsiinia, minttua ja chilia. Ne ovat kaikki mainioita makuja, jotka sopivat makeaan simaan ja tuovat siihen ihan oman vivahteensa. Olen tosi iloinen, sillä pääsin toteuttamaan tämän makean postauksen kaupallisessa yhteistyössä Suomen Sokerin kanssa. Arvaatte varmaan, että tänään maistellaan simaa. Fariinisokerista-valmistuu-sima

Siman maistelua

Tämä on siitä hauska ja hieman erilainen postaus, sillä pääsin valmistamaan ja maistelemaan muiden kehittämiä reseptejä. Ystäväni Peggy, joka on tuttu Pieni punainen keittiö-blogista on kehitellyt hauskan granaattiomenasiman. Granaattiomenasimalle valmistettiin makupariksi perinteinen sima ja näitä kahta juomaa lähdin siis maistelemaan. Ja en suinkaan yksin, vaan kokosin tehtävään #simasuu raadin.

Kauaa ei muuten raadin jäseniä tarvinnut etsiä, sillä sima ja sen seuraksi tarjoillut sotkun munkit houkuttelivat tehtävään. No ei vaisinkaan, innokkaita maistelijoita on omasta takaa sen verran, että lupasin tietysti pojille, että saavat toimia tässä kunniatehtävässä. Sillä onhan se nyt aika luksusta saada simaa jo ennen vappua. Sotkun-munkit Vappuherkkuja

Tosin meillä on kyllä valmistettu simaa ihan muulloinkin. Viimekin kesänä taisin keittää simaa pariinkin otteeseen, ihan vain kesäiltojen iloksi. Ja ihan vinkkinä, että tuo viime vuonna valmistamani chili-inkiväärisima oli tosi mainio juotava grillattujen pihvien kylkeen. Kannattaa kokeilla. Laitoin siis molemmat simat käymään, perinteisen siman ja granaattiomenasiman. Sotkun munkkeja oli tietenkin valmistettava seuraksi, sillä sima+munkit = kyllä te tiedätte.

Kun simat olivat valmiita nautittavaksi, pyysin arvovaltaisen raadin pöytään. Olin itsekin aika innoissani ja odotin varsinkin miltä Peggyn granaattiomenasima maistuu.

Värikäs-vappu Granaattiomena

#Simasuu raati

Aloitimme siis maistelun lasit nokan edessä ja munkkikulho yhtä lähellä jokaista. Simat kirvoittivat mm. seuraavia kommentteja: Perinteinen sima “Perinteinen sima maistuu aina” “Ihanan makea” “Mm..hyvää” ”Tämä maistuu fariinisokerilta” Granaattiomenasima “Tässä on potkua” “Raikas ja hapokas” “Tosi hyvä” “Wau, hyvää”

Ehkä ihanin kommentti tuli kolme vuotiaaltamme, joka maistoi simaa ensimmäistä kertaa ja totesi, ” Wau, hyvää! ”

Raatimme tuumi, että simat olivat molemmat hyviä. Paremmuusjärjestystä oli turha miettiä, sillä sima nyt maistuu aina taisi joku todeta. Perinteinen sima on nostalginen ja tuo mieleen vapun ja sen odotuksen. Perinteinen sima on koko perheen juhlava vappujuoma. Raikas granaattiomensima yllätti kivasti sillä, että granaattiomenan siemenet toivat kivaa hapokkuuttaa ja kaivattua kirpeyttä muuten melko makeaan juomaan. Hauskaa-vappua   Sima juhlajuomana Sima on sopiva juhlajuoma muulloinkin kuin vain vappuna. Sima on mahtava tarjottava kevään ja kesän juhlissa, alkumaljana, herkkujen ja jopa ruoan kanssa tarjottavaksi. Mikä parasta, sima on helppo valmistaa ja siman voi maustaa mieleisekseen.   #simasuu-makusimat Sima-juhlajuoma Simaa-vapuksi Perinteinen-sima Granaattiomenasima   Testaa sinäkin makoisia simareseptejä ja kerro oma #simasuu – mielipiteesi!

Yhteistyössä

foodlover-logo-rgb

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Join the Conversation

 1. Tosi mukava kuulla, että sima maistui <3 Ihanat kuvat ja tunnelma!

  Itselläni siman väri oli tosi punaista, koska onnistuin saamaan todella suttaavia yksilöitä. Mehu ihan tuppasi punaisenaan pitkin keittiötä 😉 Onneksi Tikru siivosi.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Joo, luulen että on paljon kiinni minkälaisia yksilöitä tähän käyttää. Nämä ei sotkenut keittiötä tällä kertaa 🙂 Mutta makua toivat kyllä senkin edestä.
   Mahtava resepti!

 2. Onpa yllättävää, ettei granaattiomenasima ole väriltään punaisempaa! Kuulostaa kyllä ihanalta, täytyy laittaa tuokin testiin kun tässä nyt on innostuttu näistä simahommista! 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kannattaa kokeilla tätä(kin)! Sitä väriä minäkin ihmettelin, mutta luulen, että tuo menee aika pitkälle grnaattiomenien siementen kanssa. Nämä mitä käytin, oli aika kuivakoita, tiedätkö semmoiset, kun joskushan granaattiomenat on super mehukkaita-nämä eivät olleet 🙂

 3. Ihania vappuherkkuja. Minun piti laittaa nyt pääsiäisen aikana sima tulemaan, mutta se jäi taas “huomiselle”… Tulossa pieni simakokeilu 😉 Munkkeja on jo paisteltu parisen viikkoa sitten. Ne vaan ovat niin hyviä!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Tuo huominen on tuttu minullekin 🙂 Ihan sama homma, munkkeja on paisteltu täälläkin jo kiitettävästi ja ajattelin, että en halua nähdäkään munkkia, kunnes tuli mieleeni uusi täyte idea, jota on pakko pian testata.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close