cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Tyyntä ennen myrskyä

Koululta tuli ilmoitus, että siellä on nyt täitä liikkeellä. Seuraavana päivänä kunnalta tuli ilmoitus, että juomavedestä on löytynyt koliforminen bakteeri ja juomavesi on keitettävä ennen käyttöä. Koronatilannekin huokuu päälle voimakkaampana, kuten lähestyvä, ensimmäinen syysmyrsky.

 

 

 

Tyyntä ennen myrskyä

Uutisissa seurataan lähestyvää myrskyä ja povataan laajoja sähkökatkoksia ympäri Suomen. Tänne meille Pohjanmaan rannikkoseudulle on ennustettu myrskypuuskia, jotka voivat olla jopa 25 metriä sekunnissa. Se ei sinällään ole mitään uutta, vaan ihan joka syksyinen asia.

Täällä on ennenkin lennellyt kaikenlaista tavaraa kovassa myräkässä. Aina kattopelleistä katkenneisiin ja kaatuneisiin puihin. Sähköt täällä tuntuvat menevän yhtenään muutenkin poikki. Muistan lukemattomia kertoja, kun olen ollut ruoanlaitto- tai leivontahommissa, kun sähköjen palaamista on saanut odotella tunteja.

Täällä meren äärellä olemme saaneet tottua tuulen riepotteluun. Vielä kertaakaan en ole todella pelännyt kovaakaan myrskyä.

Muistan kerran, kun olimme veneellä mieheni kanssa kalassa ja alkoi tuulla kovasti. Jatkoimme vielä heittelyä, kunnes tajusimme, että ehkä nyt onkin syytä palata kotia. Aallot alkoivat käydä aika korkeiksi ja villeiksi. Ajoin venettä kohti korkeita aaltoja ja muistan sen tunteen, kun aalto iski voimalla veneeseen ja nosti meidät ilmoihin. Pääsimme kuitenkin turvassa kotia, mitä nyt läpimärkinä. Ai niin, ja hyvän kalasaaliin kera.

 

 

Toinen mieleen jäänyt myrsky ajoittuu noin kymmenen vuoden taakse, kunnon talvimyräkkään. Se oli se vuosi, kun lunta oli täällä tullut yhden yön aikana todella paljon. Kello alkoi lähestyä aikaa, kun minun oli tarkoitus hakea lapset koulubussilta.

Lunta piiskasi vaakasuoraan ja näkyvyys oli nolla. Läheinen kylätie oli peittynyt lumivalleihin ja kun yritin ajaa autolla tietä, en tiennyt olinko enää tiellä vai pellolla. Se oli aika hurjaa. En nähnyt mitään. Hyvä, että pääsin perille ja takaisin kotia lasten kanssa.

 

Tuossa nuo minun hurjimmat myrskymuistoni täältä, Myrskylahdelta. Nyt sitten odotellaan, että mitä tällä, yöllä saapuvalla myrskyllä on mielessä. Olen ainakin varautunut ja siivonnut kaiken irtosälän ja kevyet tavarat suojaan.

Maailmalla ”myrskyää” nyt niin moni asia, metsäpaloista aina maailman laajuiseen pandemiaan, joten pieni syysmyrsky ei sitä hetkauta varmaankaan suuntaan jos toiseen.

Pysykää kaikki turvassa ja pitäkää huoli toisistanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Toivottavasti olette säästyneet isommalta tuholta! Katsoin juuri uutisia ja aika hurjalta paikoitellen Suomea näytti. Luin juuri jutun, että joku muukin oli saanut juuri ennen myrskyä valtavat kalasaaliin. Sopat tulille 😀

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Huh, oli hieman odotettua ärjympi myräkkä 😉

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close