cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Suhteeni soijaan

Tein äsken kaksi Soya+-tuotetta sisältävää reseptiä ja aloin miettiä tarkemmin suhdettani soijaan.

Soijatuotteita tulee syötyä aina välillä. Ne ovat hyvä ”hätävara” kaapissa, sillä ne säilyvät hyvin ja niitä on helppo käyttää tarpeen mukaan.

Silloin kun ensimmäisiä kertoja innostuin soijasta, yritin huijata sillä muutaman kerran lapsia ja katsoa, erottavatko he soijan kanasta. Korvasin kanan soijalla ruoissa, joissa olin yleensä käyttänyt kanaa.

chipotlepata-soijasuikaleilla

 

Soijatuotteissa on paljon proteiinia ja se sopii meidän ruokavalioomme oikein hyvin.
Soijaa syödäkseen ei tarvitse olla kasvissyöjä tai jollakin -ton dieetillä. Soija on mielestäni perusraaka-aine kaapissa, siinä missä joku muukin.

Sen olen kuitenkin oppinut, että soija kannattaa maustaa kunnolla. Varsinkin jos tahdon, että se maistuu lapsillekin. Yleensä teen soijasta melko voimakkaasti maustettuja ruokia. Yksi lempiruokani, johon käytän soijarouhetta, ovat munakkaat. Keitän yleensä rouheen kasvisliemessä ja annan sen kuivahtaa vielä sen jälkeen pannulla, jossa paistan siihen kiinni mausteet. Sen jälkeen käytän soijarouheen munakkaissa täytteenä.

herkuttelijan-soijarouhemunakas
Olen jopa joskus tehnyt paksumman frittatan kaltaisen omeletin, jossa täytteenä oli paljon nestettä sisältävää kesäkurpitsaraastetta. Annoin soijarouheen turvota suoraan munakkaaseen. Yleensä käytän mausteita reilulla kädellä soijatuotteiden kanssa. Pidempään haudutettavissa ja makurikkaissa padoissa ne ovatkin mielestäni parhaimmillaan.

Tulette varmasti tulevaisuudessa löytämään lisääkin soijatuotteista valmistettuja reseptejä sivuiltamme. Suosittelen lämpimästi ja ennakkoluulottomasti kokeilemaan soijaa, saatatte yllättyä.

 

Yhteistyössä

Finnsoy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close