cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pataruokaa

Pataruokaa on Meri-Tuuli Lindstömin uutukaiskirja joka kokoaa höyryävän padan äärelle.

 

Pataruokien valmistus on hidasta ja helppoa ruoanlaittoa. Nyt kun ilmat ovat alkaneet viilentyä, voi hyvillä mielin siirtyä tuhdimpien pataruokien äärelle.

Perheenäitinä arvostan myös pataruokien helppoutta, sillä ne tosiaankin valmistuvat kuin itsekseen. Maku syvenee ja paranee keittoajan pidentyessä ja aikaa on hellavahdin sijaan muulle.

Tartuinkin siis innoissani tähän kirjaan.

Heti alkuun on mainittava on että pidän todella paljon kirjan layoutista. Kirja on helppolukuinen ja sen kauniita kuvia on ilo katsella. Kirjan kuvista vastaa taitava Kreetta Järvenpää.

lamporchetta-pataruokaa-kirjasta

Kirja kätkee sisäänsä enemmänkin mitä pelkästään reseptejä. Siinä käydään läpi niin padat astioina, liemien valmistus, lihan ostaminen ja kerrotaan mikä tekee patalihan. Myös padan pohjan valmistus ja maustaminen saavat omat osionsa. Lisäksi sivutaan suurustamista ja kootaan lisukkeita pataruokien kylkeen.
Nämä osiot ovatkin ehdottomasti kirjan parasta antia.

Hauskana lisänä löytyy kirjan lopusta myös osio kuinka hyödyntää pataruoan tähteet.

kurpitsacurry-pataruokaa-kirjasta

Merkkasin heti ensi selailulla kirjasta kurpitsacurryn ohjeen. Syksy ja talvi on pitkä, mutta sitäkin herkullisempi vuodenaika. Toivon, että ehdin herkutella kirjan resepteillä vielä monesti tänä aikana.

Pataruokaa, Meri Tuuli Lindström

Pataruokaa-kirjan kuvaus

Pataruokaa herättää henkiin unohtuneen ruoanlaittokulttuurin ja kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon. Padassa kypsyvät muheviksi myös edullisemmat lihat sekä talvikauden raaka-aineet, kuten juurekset – ja samaan aikaan voit vaikka pelata ystävien kanssa korttia. Kirja pitää sisällään myös paljon muuta kuin perinteisen karjalanpaistin: Meri-Tuulin matkoiltaan tuomat maut näkyvät niin portugalilaisina, vietnamilaisina kuin intialaisina vaikutteina.

Kirjasta löytyvät myös ohjeet eri ruhonosien hyödyntämiseen sekä lienten ja mausteiden käyttöön patakokkailussa.

Lue tästä näyte kirjasta.

Pataruokaa, Meri-Tuuli Lindström
Wsoy 2016

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close