cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

StreetFood Korea

Streetfood Korea kirja alkaa sanoilla:
Aasian kuumin keittiö on nyt korealainen. Korean tutuimmat ruuat, bibimbabit, mandut ja kimchit ovat olleet ruokahörhöilyä harrastavissa kotitalouksissa toki tuttuja juttuja jo pitkään, mutta nyt nuo kotiruokasuosikit ja muut korealaiset katuruoka-ja kapakkaherkut valloittavat maailmaa sushin ja ramennuudeleiden lailla, eikä loppua näy.
Ja jos se on resepteistä kiinni, niin nyt ei ole enää sitäkään pulaa, sillä Streetfood Korea – Katu-ja kotiruokaa Koreasta tarjoilee kattavan pläjäyksen toinen toistaan houkuttelevimpia reseptejä korealaisittain.

 

Poimi tästä StreetFood Korea-kirjasta löytyvä Haemul Pajeon- nimellä kulkevien merellisten pannukakkujen ohje.

 

StreetFood Korea

Korealaisen keittiön makupaletti lepää vahvasti soijan, inkiväärin, valkosipulin ja chilin liitossa. Toisin kuin länsimaissa, ruoka katetaan pöytään kerralla, eikä eroa pää-ja alkuruokien välillä tehdä kovinkaan tarkasti jos ollenkaan.

Muutamat korealaiset herkut ovat jo meillekin tuttuja. Ei ehkä ihan arkipäivää, mutta tuttuja kuitenkin. Gochujangiin ja kimchihin olemme tutustuneet jo täällä bloginkin puolella.
Kirjan reseptit on järjestetty neljään lukuun. Ensin korealaiset pikkusyötävät, banchit ja pikkelit, sitten ruokaa, jota korealaiset tykkäävät tehdä kotona. Kotoa edetään kadulle ja sieltä taas kapakkaan.

Osa kirjan resepteistä vaatii hiukan erikoisempiakin raaka-aineita kuten arvata saattaa. Mutta nykyään korealaisen peruskeittiön tarvikkeita on saatavilla aika hyvin. Tärkeimmät maustetahnat löytyvät jo ihan perusmarkettien hyllyiltä ja kimchitäkin saa valmiina, jos omaa ei jaksa tehdä.

Kirja on kaiken kaikkiaan iloisen kirjava kattaus ja hieno läpileikkaus korealaisista ruoista. Kirjan upeat kuvat houkuttelevat tutustumaan resepteihin lähemmin ja saavat nälän nousemaan jo kuvia katsellessa.
Lähde sinäkin löytöretkelle korealaisen keittiön mausteiseen maailmaan.

 

StreetFood Korea-kirjan kuvaus

Streetfood Korea – Katu- ja kotiruokaa Koreasta

Esittely

Kuinka teen täydellisen kimchin? Mitä on KFC korealaisittain? Kuka on Gangnamin kovin kokki? Mistä saa Busanin parasta katuruokaa? Lähde löytöretkelle hurjaan suosioon nousseen korealaisen keittiön mausteiseen maailmaan.

Aasiaa ja Amerikkaa ristiin rastiin retkeilleen Street Food -kirjan tekijät kattavat nyt pöytään ikonisimmat korealaiset ruuat bibimbabista seesami-possuun. Tutuksi tulevat myös miljoonametropoli Soulin ja rannikkokaupunki Busanin kuumimmat katuruokakuppilat ja rennot baarit, joissa kupin kallistelua siivittää aina anju, herkullinen pikkupurtava.

Kirja esittelee kertaa korealaisen keittiön peruspilarit gochugarusta doenjangiin sekä reseptit, joiden avulla autenttiset maut onnistuvat kotikeittiössä.

 

StreetFood Korea-kirjan voi tilata vaikka Adlibriksesta.

Streetfood Korea – Katu-ja kotiruokaa Koreasta
Takala, Rekola, Anttonen
Readme 2018

 

Kirja saatu arvostelukappaleena

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close