cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Hävikkiviikko

Ensimmäistä valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään nyt parhaillaan.
Nyt ollaan niin mainion asian kanssa liikkeellä,että tahdoimme mekin huomioda teitä hävikkiviikosta!
Muistan kun lapsena istuin ruokapöydässä ja ruoka ei aina maistunut.Silloin äiti aina tiukasti muistutti meitä lapsia siitä,että ajatelkaa Afrikan lapsia joilla ei ole ruokaa.Täällä te kitisette,että ruoka ei maistu,kun toisilla ei ole ruokaa.
Nyt itsekin vanhempana olemme saman asian edessä.Samat fraasit ne meilläkin kuullaan ruokapöydässä,jos ei ruoka jostain syystä mene alas.
Sydän itkee monesti verta,jos joudun heittämään hyvää ruokaa roskikseen. Olisikin todella tärkeää suunnitella ruoat sillä tavalla (ainakin useimmiten) että valmistamamme ruoka voidaan vaikka “uusiokäyttää” tai herättää uudelleen henkiin.
Olen oikeastaan jo nuoresta asti keksinyt ruoalle uusia ulottuvuuksia, mikä itseasiassa on todella kivaa ja haastavaakin monesti. Miten te käytätte päivän ruoantähteitä hyväksi?Heitättekö roskiin,lämmitättekö uudelleen vai keksittekö uusia annoksia? Tiesittekö että Suomalaiset heittävät vuosittain 21 miljoonaa kiloa itsevalmistamaansa ruokaa pois.Yleisin syy on se että ruokaa valmistettiin liikaa ( lähde: www.saasyoda.fi)
Tässä pari esimerkkiä “tähteistä”mitä me olemme teille blogissa jakaneet;

Kenelläpä ei joskus jäisi ylimääräistä perunamuusia käyttämättä.Kokeile tehdä siitä maistuvia gnoccheja http://www.sweetfoodomine.com/gnocchit/

Tässä on tehty club sandwich tyylinen täytetty leipä grillatusta broilerista ja kastikkeesta :http://www.sweetfoodomine.com/grillailua-ja-puutarhan-antimia/

http://www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko

http://www.facebook.com/havikkiviikko
Käy kurkkaamassa kuluttajaliiton sivuilla ja lue lisää hankkeesta.
Olisin mielelläni kirjoittanut lisää aiheesta,mutta olemme tällä hetkellä tien päällä, joten se jää toiseen ketaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close